Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας και σε αυτή την περίπτωση η αδυναμία για τσιζκέικ συνδυάζεται με την αδυναμία για ρεβανί με αποτέλεσμα ένα εντελώς νέο και πρωτότυπο γλυκό: απολαύστε τσιζκέικ και ρεβανί μαζί!
Υλικά
Κομμάτια: 10-12
Για το Ρεβανί
- 3 αυγά
- 70 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακωμένο ή ηλιέλαιο + λίγο για τη φόρμα
- 80 γρ. (4 κουτ. σούπας) γιαούρτι στραγγιστό
- 175 γρ. (1 κούπα) ψιλό σιμιγδάλι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- λίγο φυστίκι Αιγίνης, ψιλοτριμμένο, για γαρνίρισμα
Για το τσιζκέικ
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 70 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη
- 40 γρ. (1/3 κούπας) κορν φλάουρ
- 2 αυγά
Για το σιρόπι
- 175 ml νερό
- 175 γρ. (1 κούπα, όχι πολύ γεμάτη) ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Διαβάστε τη συνέχεια στο Γαστρονόμο