Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Δύο αγαπημένα γλυκά ενώθηκαν για να προκύψει ένα νέο: το τσίζκεϊκ ρεβανί, ένα θεϊκό ρεβανί γεμιστό με κρέμα τσιζκέικ, που ψήνεται όλο μαζί στον φούρνο και σιροπιάζεται

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας και σε αυτή την περίπτωση η αδυναμία για τσιζκέικ συνδυάζεται με την αδυναμία για ρεβανί με αποτέλεσμα ένα εντελώς νέο και πρωτότυπο γλυκό: απολαύστε τσιζκέικ και ρεβανί μαζί!

 

Υλικά
Κομμάτια: 10-12

Για το Ρεβανί

  • 3 αυγά
  • 70 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 125 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακωμένο ή ηλιέλαιο + λίγο για τη φόρμα
  • 80 γρ. (4 κουτ. σούπας) γιαούρτι στραγγιστό
  • 175 γρ. (1 κούπα) ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγο φυστίκι Αιγίνης, ψιλοτριμμένο, για γαρνίρισμα

Για το τσιζκέικ

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη
  •  40 γρ. (1/3 κούπας) κορν φλάουρ
  •  2 αυγά

Για το σιρόπι

  • 175 ml νερό
  • 175 γρ. (1 κούπα, όχι πολύ γεμάτη) ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Διαβάστε τη συνέχεια στο Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή