Γιαουρτόπαστα με καρύδα

Ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο γλύκισμα, που θυμίζει μεν mud cake, αλλά με υφή πολύ πιο κρεμώδη και με γεύση απείρως πιο πλούσια

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι κέικ, θυμίζει όμως πολύ τα mud cakes, τα λασπώδη κέικ των Αγγλοσαξόνων. Ωστόσο, ούτε εκεί μπορείς να κατατάξεις αυτό το πεντανόστιμο και πανεύκολο γλύκισμα. Η συνταγή είναι ένα εμπνευσμένο εφεύρημα της συνονόματης γιαγιάς της Σοφίας Συρίγου από την Κερατέα, μόνο που η εγγονή πρόσθεσε και καρύδα, για έξτρα άρωμα. Πάντως, το μυστικό της νοστιμιάς του γλυκού είναι το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι με πέτσα και το καλής ποιότητας βούτυρο.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιαουρτόπαστα, αρχικά ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη φρυγανιά, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
  2. Σε μεγαλύτερο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το κονιάκ και χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν καλά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή