Η Κυρά Ουρανία έχει μεγαλώσει την Ηλιούπολη με τα μπιφτεκάκια της

Η Κυρά Ουρανία έχει μεγαλώσει την Ηλιούπολη με τα μπιφτεκάκια της

Με την ίδια συνταγή από το ‘66, το μητριαρχικό ψητοπωλείο της Ηλιούπολης σερβίρει μπιφτέκια με τραγανή κρούστα, χεράτες πατάτες και πέντε έξι ακόμα απλά και ωραία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πόσες ταβέρνες βράζουν ακόμα τα χόρτα την ώρα της παραγγελίας; Ή κόβουν τις πατάτες στο χέρι; Ή διαλέγουν τα ζαρζαβατικά ένα ένα; Για τους κατοίκους της Ηλιούπολης και των πέριξ η Κυρά Ουρανία είναι το στέκι με τα ωραία μπιφτεκάκια, λίγο σαν το σπίτι τους. Το οποίο δεν είναι και περίεργο αφού το παλιό ψητοπωλείο του ‘66 μοιάζει με προέκταση του σπιτιού των ιδιοκτητών. Για δεκαετίες αυτό ήταν στην κυριολεξία. Σήμερα η ίδια οικογένεια συνεχίζει να κρατάει το μαγαζί, σερβίροντας αφράτα μπιφτέκια με τραγανή κρούστα, σπιτίσιες τηγανητές πατάτες και πέντε-έξι ακόμα απλά πράγματα.

Οδηγώντας στην Ηρώων Πολυτεχνείου μπορεί να προσπεράσεις το μαγαζί χωρίς να το καταλάβεις. Είναι πάνω στον φασαριόζικο δρόμο, κρυμμένο λίγο πίσω από κάτι δέντρα, με διάφανα, πλαστικά παραπετάσματα και μόνο μια παλιά ταμπέλα στην άκρη για διακριτικό. Μέσα, στο «μπαλκόνι» με θέα τη λεωφόρο, η πιστή πελατεία μαζεύεται από νωρίς το απόγευμα. Πιο μέσα, πάνω από την ψησταριά και τους καπνούς, ο κύριος Γιώργος –με παχύ μουστάκι και χαμόγελο που σκλαβώνει– γυρίζει τις σχάρες και διαχειρίζεται με μαεστρία τη φωτιά. Τα μπιφτέκια–best seller του καταστήματος έχουν στο τέλος εκείνο το χαρακτηριστικό σημάδι από το πλέγμα της σχάρας, είναι τραγανά απ’ έξω αλλά και αφράτα, χωρίς να έχουν στεγνώσει εσωτερικά, και μπαίνουν ανά τετράδες στις κλασικές, ασημί, πιατέλες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή