Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες σκορδάτες

Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες σκορδάτες

Από τα πιο νόστιμα γιαχνιστά της θερινής ελληνικής κουζίνας, με μελιτζάνες για ωραία νοστιμάδα και πατάτες για σώμα

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 6- 7 μελιτζάνες τσακώνικες (ή 3 – 4 φλάσκες), κομμένες σε μέτρια κομμάτια, μουσκεμένες σε μπολ με αλατόνερο για 30 λεπτά, ξεπλυμένες και καλά στυμμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά καρέ
  • 2 κιλά ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 4 – 5 ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, αραιωμένος σε 500 ml ζεστό νερό
  • 3 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια ίδιου μεγέθους με της μελιτζάνας

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή