Aperitivo: 4 ιδανικοί συνδυασμοί για απογευματινά κοκτέιλ και σνακ στο μπαλκόνι

Aperitivo: 4 ιδανικοί συνδυασμοί για απογευματινά κοκτέιλ και σνακ στο μπαλκόνι

Συνταγές και ιδέες για κοκτέιλ και ταιριαστά συνοδευτικά που ανοίγουν την όρεξη για aperitivo και καλοκαίρι

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει καλύτερη ώρα από τις 6 (αντε 5, αν είναι κανείς τυχερός). Η ώρα του aperitivo. H ιταλική συνήθεια που παίρνει το όνομά της από το λατινικό «aperire», δηλαδή αυτό που ανοίγει την όρεξη, δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό. Προηγείται μεν του δείπνου και το προετοιμάζει αλλά ακόμα περισσότερο μας αρέσει γιατί σηματοδοτεί το ξεκίνημα της χαλάρωσης. Είναι η άνω τελεία στις υποχρεώσεις της ημέρας. Εκείνο το γλυκό μεσοδιάστημα μεταξύ του σχολάσματος από τη δουλειά και του βραδινού. Σύντομο, φευγαλέο και ήσυχα εορταστικό. Αν συνοδεύεται από αναζωογονητικά ποτά και νόστιμες μπουκιές είναι ακόμα καλύτερο.

Για να πετύχουμε το ιδανικό ταίριασμα κοκτέιλ και σνακ ζητήσαμε τη βοήθεια του Δημήτρη Κιάκου (bar manager και ένας από τους ιδιοκτήτες του μπαρ «Το Λοκάλι») και του σεφ του καταστήματος Απόστολου Καραούζα και εκείνοι μας πρότειναν πικρόγλυκα, ελαφριά ποτά, παγωμένα ποτά και τα τέλεια συνοδευτικά τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT