«Στα μέρη μου ο μπεκρή μεζές μαγειρεύεται πολύ, σκέτος με χοιρινό ή μαζί με λαχανίδες», λέει ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 700 γρ. χοιρινός λαιμός, σε φέτες, χωρίς κόκαλο, σε κομμάτια των 3 εκ.
- 200 γρ. αρνίσια γλυκάδια (τα παραγγέλνουμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη μας)
- 300 ml φρέσκο γάλα
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 100 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας μας, σε μέτρια κομμάτια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες
- 50 γρ. πελτές ντομάτας
- 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 400 ml κόκκινο, ξηρό κρασι
- 200 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
- 50 γρ. μέλι ελάτης
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε την συνέχεια στον Γαστρονόμο