Μπεκρή μεζέ με χοιρινό λαιμό, μανιτάρια και γλυκάδια

Μπεκρή μεζέ με χοιρινό λαιμό, μανιτάρια και γλυκάδια

Μια ιδιαίτερη εκδοχή του μπεκρή που είναι όσο πρέπει πλούσια, με ελατόμελο, μανιτάρια και μπόλικο κρασί, ένας μεζές αντάξιος γιορτινού τραπεζιού.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στα μέρη μου ο μπεκρή μεζές μαγειρεύεται πολύ, σκέτος με χοιρινό ή μαζί με λαχανίδες», λέει ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας.

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 700 γρ. χοιρινός λαιμός, σε φέτες, χωρίς κόκαλο, σε κομμάτια των 3 εκ.
  • 200 γρ. αρνίσια γλυκάδια (τα παραγγέλνουμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη μας)
  •  300 ml φρέσκο γάλα
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •   1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  100 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας μας, σε μέτρια κομμάτια
  •  1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 400 ml κόκκινο, ξηρό κρασι
  •  200 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  •  50 γρ. μέλι ελάτης
  •  1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε την συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT