Ποτό αγαπημένο, ποτό συντροφικό, το ούζο θέλει την κατάλληλη παρέα. Τους μεζέδες τους σωστούς. Αυτούς που του ταιριάζουν. Από μια απλή ντομάτα κομμένη στα τέσσερα, αγγούρι με μπόλικο αλάτι, δύο ελιές και ένα κομμάτι πικάντικο κασέρι, μέχρι ψητές πιπεριές με σκόρδο και ξίδι και κάθε λογής τουρσιά. Από τις ταραμοσαλάτες και τις μελιτζανοσαλάτες μέχρι τους κεφτέδες, κι από κάθε είδους παστό ή καπνιστό ψαρικό μέχρι μια σαρδέλα ψητή στα κάρβουνα με χοντρό αλάτι. Είναι τέχνη αυτό το ταίριασμα. Για αυτό και συγκεντρώσαμε μερικούς από τους πιο ωραίους μεζέδες με τους οποίους συνοδεύουμε το ούζο μας σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας. Καρπός της γνώσης και της εμπειρίας των μαγείρων, μας ταξιδεύουν με γεύσεις παραδοσιακές κι άλλες πιο απρόσμενες, σε καλοκαιρινές στιγμές με άρωμα γλυκάνισου.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο