Οι πιο ωραίοι μεζέδες για ούζο στα μαγαζιά της Αθήνας

Οι πιο ωραίοι μεζέδες για ούζο στα μαγαζιά της Αθήνας

Το καλοκαίρι θέλει ούζο. Όχι όμως ξεροσφύρι. Σ' αυτά τα μαγαζιά βρήκαμε κάποιους από τους τους καλύτερους μεζέδες της Αθήνας που ταιριάζουν ιδανικά με το αγαπημένο γλυκανισάτο απόσταγμα

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποτό αγαπημένο, ποτό συντροφικό, το ούζο θέλει την κατάλληλη παρέα. Τους μεζέδες τους σωστούς. Αυτούς που του ταιριάζουν. Από μια απλή ντομάτα κομμένη στα τέσσερα, αγγούρι με μπόλικο αλάτι, δύο ελιές και ένα κομμάτι πικάντικο κασέρι, μέχρι ψητές πιπεριές με σκόρδο και ξίδι και κάθε λογής τουρσιά. Από τις ταραμοσαλάτες και τις μελιτζανοσαλάτες μέχρι τους κεφτέδες, κι από κάθε είδους παστό ή καπνιστό ψαρικό μέχρι μια σαρδέλα ψητή στα κάρβουνα με χοντρό αλάτι. Είναι τέχνη αυτό το ταίριασμα. Για αυτό και συγκεντρώσαμε μερικούς από τους πιο ωραίους μεζέδες με τους οποίους συνοδεύουμε το ούζο μας σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας. Καρπός της γνώσης και της εμπειρίας των μαγείρων, μας ταξιδεύουν με γεύσεις παραδοσιακές κι άλλες πιο απρόσμενες, σε καλοκαιρινές στιγμές με άρωμα γλυκάνισου.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή