Αη Γιώργης: Οι λάτρεις του φρέσκου ψαριού ανεβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη

Αη Γιώργης: Οι λάτρεις του φρέσκου ψαριού ανεβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη

Οι πιστοί της ψαροφαγίας συναντιούνται στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης, στο θαλασσινό εστιατόριο «Αη Γιώργης», για ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από τους φημισμένους ψαρότοπους του Βόρειου Αιγαίου, σε σπιρτόζικες συνταγές

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δεκαετία του ’50 οι λάτρεις του ψαριού της Αλεξανδρούπολης και των πέριξ είχαν στέκι τους την ψαροταβέρνα Demir Ali, στην ομώνυμη παραλία ανάμεσα στην Αλεξανδρούπολη και τη Μάκρη. Παραλία και ταβέρνα είχαν πάρει το όνομά τους από τον Τούρκο ταβερνιάρη που επί δεκαετίες σέρβιρε σε ντόπιους και επισκέπτες ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά δίπλα στο κύμα. Ήταν το 2002 όταν την ταβέρνα ανέλαβε ο Ανδρέας Ανδρέογλου, ιδιοκτήτης από το 1998 ενός εστιατορίου με το όνομα «Αη Γιώργης», στον τόπο καταγωγής του, την Λεπτή Ορεστιάδας, μέσα σε πευκώνα, κοντά σε ένα εκκλησάκι του Αη Γιώργη, πάνω σε λόφο του χωριού. 

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT