Λικέρ «λιμονίνα»

Με φλούδα λεμονιού αλλά κυρίως με φύλλα λεμονιάς και ρακή φτιάχνεται το μυρωδάτο λικέρ «λιμονίνα». Ωραίο κέρασμα που ταιριάζει απρόσμενα πολύ με μια ώριμη γραβιέρα

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ για το τεύχος του Γαστρονόμου «Στα καφενεία της Κρήτης»  βρεθήκαμε στο Καφενείον του Κώστα στον Σίβα. Ο ιδιοκτήτης μας τράταρε δικό του μυρωδάτο λικέρ «λιμονίνα» και μας έδωσε τη συνταγή του.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λικέρ «λιμονίνα», σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο ή σε μπουκάλι με μεγάλο στόμιο βάζουμε τη ρακή, τον φλοιό λεμονιού και τα φύλλα.
  2. Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 3 μήνες.
  3. Στραγγίζουμε τη ρακή και πετάμε τα φύλλα και τη φλούδα…

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή