Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 8 μέτριες ντομάτες
- 500 γρ. μακαρόνια βίδες ή στριφτάρια παραδοσιακά
- 1 κουτ. σούπας φύλλα λεμονόχορτου ή λουίζας (σε σούπερ μάρκετ και φυτώρια), προαιρετικά
- 20-25 ελιές πράσινες, χοντροκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. ξινοτύρι Νάξου, τριμμένο (σκληρό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα – είναι η ωριμασμένη για 30 μέρες ξινομυζήθρα), ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας
- λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο