Μελωμένοι γίγαντες στον φούρνο με παστουρμά

Μελωμένοι γίγαντες στον φούρνο με παστουρμά

Μια παραλλαγή του παραδοσιακού ελληνικού φαγητού. Μελωμένοι γίγαντες στον φούρνο με παστουρμά

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  • 500 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς
  •  4 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  •  2 μέτρια καρότα, σε χοντρές φέτες
  •   1/2 μάτσο σέλινο, χοντροκομμένο
  •   1 μέτρια σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μέτρια κομμάτια
  •   1 καυτερή πιπερίτσα (ή λιγότερο) φρέσκια
  •   250 ml ελαιόλαδο
  •   8 φέτες παστουρμά, καθαρισμένες από το τσιμένι, σε μέτρια κομμάτια
  •   1/3 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •   1 φλιτζ. τσαγιού πουρές ντομάτας
  •   2-3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη 2-3 κλαράκια φρέσκια μαντζουράνα
  •   1 μεγάλη ντομάτα, σε στρογγυλές φέτες (προαιρετικά)
  •   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT