Τους απολαμβάνουμε σε ένα ταβερνάκι πάνω στην άμμο, δίπλα στα αλμυρίκια, τους χαιρόμαστε και στη βεράντα ή στην αυλή, βάζοντας στο πλάι τους ένα ούζο, ένα τσίπουρο, μια μπίρα. Οι κολοκυθοκεφτέδες που φτιάχνουμε με τα γυαλιστερά, σφριγηλά κολοκυθάκια του καλοκαιριού, είτε πλασμένοι μικροί, είτε πιο τροφαντοί, πιο μπαμπάτσικοι, είναι από τους πιο ωραίους ψευτοκεφτέδες. Θέλουν τηγάνισμα σε δυνατή φωτιά για να τραγανίσουν στο εξωτερικό και να μείνουν ζουμεροί στη μέση, και στον φούρνο, όμως, αν τους προτιμάμε πιο ελαφριούς, γίνονται ωραιότατοι.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο