Πιτάκια με χόρτα τσιγαριαστά

Πιτάκια με χόρτα τσιγαριαστά

Αυτά τα πιτάκια γεμίζονται με τρυφερά φύλλα από σπανάκι, σέσκουλα, άγρια χόρτα και μυρωδικά. Αν μας φέρει κάποιος χόρτα μαζεμένα στο βουνό, θα γίνουν άλλο πράγμα

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Καφενείο «Η Ρομαντική Γωνιά» της οικογένειας Περαντωνάκη, στα Ακούμια του Ρεθύμνου, τα άγρια, μαζεμένα χόρτα γίνονται πιτάκια και συντηρούνται στον καταψύκτη για όλο τον χρόνο. Η Ελένη, η γυναίκα του Μανώλη Περαντωνάκη τα ξεπετάει κατά δεκάδες, ανοίγοντας το φύλλο στο εργαλείο των ζυμαρικών. Τα υλικά για τη ζύμη είναι ίδια με αυτή για τις νερόπιτες που φτιάχνουν στον καφενέ αλλά με λιγότερο νερό, για να γίνει πιο σφιχτή, αφού ανοίγει σε φύλλο με πλάστη. Η γέμιση πρώτα τσιγαρίζεται σε λάδι, στραγγίζει και έπειτα μπαίνει στα πιτάκια. 

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT