Το αυθεντικό πεϊνιρλί με κασέρι του Τεχλικίδη βήμα βήμα

Το αυθεντικό πεϊνιρλί με κασέρι του Τεχλικίδη βήμα βήμα

Μια συνταγή από έναν αληθινό μάστορα του πεϊνιρλί, με ζυμάρι τραγανό και μαστιχωτό λιωμένο κασέρι. Αν θέλουμε βάζουμε και αυγό ή κάποιο αλλαντικό, ένα κομμάτι καλό αιγοπρόβειο βούτυρο, όμως, είναι απολύτως απαραίτητο.

14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το πεϊνιρλί είναι παραδοσιακό, αγροτικό φαγητό βασισμένο στα προϊόντα που είχε ο κάθε τόπος, η κάθε εποχή, το κάθε νοικοκυριό. Συνήθως το έφτιαχναν με το ποντιακό μιτζίν (ένα είδος μυζήθρας από αγελαδινό γάλα)», εξηγεί ο Μιχάλης Τεχλικίδης, τρίτη γενιά της οικογενειακής ταβέρνας στη Δροσιά.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή