Τυροπιτάκια: 25 συνταγές από όλη την Ελλάδα

Τυροπιτάκια: 25 συνταγές από όλη την Ελλάδα

Κυπριακές φλαούνες, ή κρητικές ραφιόλες ή μήπως στριφτά τυροπιτάκια Λήμνου και τσιμπητά Τήνου; Με αυτές τις 25 συνταγές για τυροπιτάκια από όλη την Ελλάδα δεν θα ξέρετε ποια να πρωτοφτιάξετε

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τυροπιτάκια φτιάχνονται με ή χωρίς φύλλο ζύμης και άλλα υλικά, ψήνονται στον φούρνο ή στο τηγάνι και έχουν διάφορες ονομασίες και μορφές, ανάλογα από που προέρχονται.

Τα κρητικά κατημέρια για παράδειγμα είναι τηγανητά πιτάκια και έχουν χαρακτηριστικό σχήμα σαλίγκαρου, τα μαλακερά –πάλι από την Κρήτη– φημίζονται για την υπέροχα κρατσανιστή ζύμη και τα ευβοιώτικα τηγανοκούλουρα, με τα οποία οι μανάδες ξεγελούσαν τα παιδιά όταν δεν είχαν γλυκό, είναι σαν γεμιστά ψωμάκια.

Υπάρχουν και τα τυροπιτάκια που είναι αλμυρά αλλά και γλυκά μαζί, όπως τα τσιμπητά της Τήνου, τα μελιτίνια Σαντορίνης ή τα λυχναράκια από την Κρήτη. Χαρακτηριστικά είναι τα ανοιχτά τυροπιτάκια Κύθνου, που γεμίζονται με ανθότυρο, άνηθο και κανέλα και μοιάζουν σαν ζυμαρένια στεφάνια, αλλά και οι κυπριακές φλαούνες με το τρίγωνο σχήμα, την τσουρεκένια ζύμη και την αρωματική γέμιση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή