Μαγικό εργαλείο το μίξερ. Αναμφίβολα. Οι μηχανικοί που το εφηύραν στις αρχές του 20ου αιώνα μας χάρισαν μια πολύ χρήσιμη κουζινομηχανή. Το μείγμα των κέικ με το μηχανικό χτύπημα γίνεται λείο και ο αέρας που ενσωματώνεται σ’ αυτό τα αφρατεύει και τους δίνει όγκο. Αλλά αν δεν έχουμε μίξερ ή απλά θέλουμε να αποφύγουμε επιπλέον εξαρτήματα και πλυσίματα, διαλέγουμε μια από τις συνταγές που θα διαβάσετε παρακάτω – αναλαμβάνει ο αυγοδάρτης και τα πάει περίφημα.
Κέικ, μάφιν και cupcakes, με σοκολάτα, με φρούτα και ξηρούς καρπούς, καρότου, αλλά και πιο ασυνήθιστα, όπως αυτό με το παντζάρι, με βούτυρο, με ελαιόλαδο, vegan, όλα είναι ωραία. Για το πρωινό, συντροφιά για τον καφέ ή το τσάι, σνακ που μπορεί κανείς να πάρει μαζί του στο γραφείο ή στο σχολείο…
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr