Κέικ σε ταψί: 14 λιχούδικες συνταγές χωρίς άγχος

Κέικ σε ταψί: 14 λιχούδικες συνταγές χωρίς άγχος

Τα κέικ ταψιού είναι ιδανική επιλογή για γενέθλια και γιορτές, ένα εύκολο γλυκό που μπορούν να φτιάξουν ακόμη και οι ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα κέικ ταψιού είναι ευέλικτο και βολικό. Ψήνεται συνήθως σε ορθογώνιο ταψί και αντίθετα με τα παραδοσιακά κέικ φόρμας, που είναι φουσκωτά και έχουν ύψος, είναι επίπεδο. Αυτό το κάνει εύκολο τόσο στην παρασκευή όσο και στο σερβίρισμα, ειδικά αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα. Το προτείνουμε λοιπόν για περιστάσεις όπως γενέθλια και πάρτι στο σπίτι ή στο γραφείο και άλλες συγκεντρώσεις όπου θα πρέπει να εξυπηρετηθεί μεγάλος αριθμός ατόμων.

Τα κέικ ταψιού τα αγαπάμε γιατί γίνονται χωρίς πολύ κόπο και ιδιαίτερο άγχος «θα φουσκώσει ή δεν θα φουσκώσει». Φτιάχνονται με βασικά υλικά όπως αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, βούτυρο, μπέικιν πάουντερ και αρωματικά, όπως βανίλια ή κακάο. Μόλις ψηθούν και κρυώσουν, μπορούμε να τα νοστιμίσουμε με διάφορα είδη γλάσου – βουτυρένιο, από κρέμα τυριού, σοκολατένιο… Μπορούμε επίσης να τα στολίσουμε ανάλογα με τα γούστα μας και σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά. Δίνουν τη δυνατότητα για δημιουργικές διακοσμήσεις, με φρούτα, μπισκότα, ζαχαρωτά ή σοκολατάκια, επιτρέποντας σε μικρούς και μεγάλους ζαχαροπλάστες να τα φτιάξουν όπως θέλουν.

Λόγω του μεγέθους τους, τα κέικ ταψιού μπορούν εύκολα να κοπούν σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια. Αυτό τα κάνει βολικά στο σερβίρισμα, ειδικά αν περιμένουμε πολλούς καλεσμένους. Η απλότητα στην προετοιμασία, η ευκολία στο ψήσιμο και η δυνατότητα να ικανοποιήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων έχει κάνει τα κέικ ταψιού την πιο αγαπητή λύση για γλυκό ειδικά σε οικογενειακές και εορταστικές περιστάσεις.

Δείτε 14 συνταγές για κέικ ταψιού στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή