Μπισκότα: 18 λιχούδικες συνταγές για κάθε μέρα

Μπισκότα: 18 λιχούδικες συνταγές για κάθε μέρα

18 συνταγές για τραγανά και σούπερ απολαυστικά μπισκότα σε διάφορες γεύσεις και με ιδιαίτερες γεμίσεις.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι από τα πιο αγαπημένα σνακ τα μπισκότα. Όταν θέλεις κάτι γλυκό, φτιάχνεις μια φουρνιά και κάνεις χαρούμενους μικρούς και μεγάλους. Παρακάτω θα βρείτε ιδέες για κάθε γούστο. Με σοκολάτα, με ξηρούς καρπούς, με φρούτα, με τσάι, με κορν φλέικς…  Έχουν όμως και αυτά τα μικρά τους μυστικά. Μερικά σημεία που θέλουν προσοχή. Προτείνουμε να ψήνονται στη λειτουργία του αέρα και το ταψί να το βάζουμε στη μεσαία θέση του φούρνου. Καθώς όσο τα μπισκότα κρυώνουν, τόσο περισσότερο «σφίγγουν», ακολουθούμε τους χρόνους ψησίματος (με μικρές αποκλίσεις από φούρνο σε φούρνο), παρόλο που μπορεί να μας φαίνονται μαλακά στην επιφάνεια τους. Ένας καλός τρόπος ελέγχου είναι προς το τέλος του ψησίματος να ανασηκώσουμε προσεκτικά ένα μπισκότο και, αν ξεκολλάει σχετικά εύκολα και η κάτω επιφάνειά του έχει ροδίσει και είναι συμπαγής, τότε είναι έτοιμα.

Για επιτυχή αποτελέσματα, προτείνουμε το σωστό ζύγισμα των υλικών να γίνεται με ζυγαριά. Αν δεν διαθέτουμε, καλό είναι να γνωρίζουμε τις βασικές αντιστοιχίες σε φλιτζάνια και κουτάλια:

  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ: 5 γρ.
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ: 5 γρ.
  • 1 κουτ. σούπας μέλι 30 γρ.
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη: 30 γρ.
  • 1 κουτ. σούπας κακάο: 10 γρ.
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο: 230 γρ.
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι: 130 γρ.
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κακάο: 80 γρ.
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κοινή: 200 γρ.
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή: 220 γρ.
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μέλι: 340 γρ.
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό: 200 ml
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα: 200 ml

Για να παραμείνουν φρέσκα και τραγανά περισσότερο καιρό, τα διατηρούμε σε μεταλλικά κουτιά, μακριά από πηγές θερμότητας και από το άμεσο ηλιακό φως.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή