Προφιτερόλ με πλούσια κρέμα κακάο

Προφιτερόλ με πλούσια κρέμα κακάο

Λατρεία το προφιτερόλ. Σε όλους αρέσει. Κι αυτό, με τα τρυφερά σου γεμιστά με σπιτική σαντιγί και την πλούσια κρέμα κακάο, είναι από μόνο του μια μικρή γιορτή.

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το προφιτερόλ θα χρειαστούμε 1 ώρα και 30′ προετοιμασία, 20′ ψήσιμο, 4 ώρες αναμονή. Συνολικά δηλαδή 5 ώρες και 50′.

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τα σου:

Για τη γέμιση:

Για την κρέμα με κακάο:

Διαδικασία

Σου

  1. Για να φτιάξουμε προφιτερόλ με πλούσια κρέμα κακάο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μικρή κατσαρόλα, το βούτυρο, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και όλο μαζί το ζυμάρι να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  4. Βάζουμε ξανά το σκεύος στη φωτιά και ζεσταίνουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματωθούν.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  8. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  9. Μεταφέρουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσαρμόζουμε στρογγυλή μύτη.
  10. Φτιάχνουμε με το κορνέ μπαλίτσες ζύμης πάνω στη λαδόκολλα, με μέγεθος όσο ένα καρύδι και σε απόσταση 3-4 εκ. ανάμεσά τους.
  11. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα σου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  12. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Κρέμα κακάο

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει και να κοχλάζει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σκεπάζουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη η οποία να εφάπτεται πάνω της, για να μη σχηματιστεί κρούστα.
  4. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά.

Συναρμολόγηση

  1. Κόβουμε τα σου στη μέση και στην κοιλότητα του κάτω μισού βάζουμε από λίγη σαντιγί – θα περισσέψει λίγη, την οποία αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ ή με το σύρμα την κρέμα κακάο για να αφρατέψει.
  3. Απλώνουμε τη μισή σαντιγί που περίσσεψε στον πυθμένα ενός μεγαλούτσικου μπολ.
  4. Τακτοποιούμε εκεί τα σου, φτιάχνοντας ένα λοφάκι.
  5. Τα περιχύνουμε με την κρέμα κακάο.
  6. Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, προσαρμόζουμε μύτη-αστέρι και διακοσμούμε με ροζέτες το προφιτερόλ.
  7. Αν θέλουμε, σκορπίζουμε στο προφιτερόλ και κομματάκια κουβερτούρας ή σταγόνες σοκολάτας.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή