Κίπφελ: Μισοφέγγαρα μπισκότα βανίλιας

Κίπφελ: Μισοφέγγαρα μπισκότα βανίλιας

Στην Κεντρική Ευρώπη, τα Χριστούγεννα φτιάχνουν αυτά τα μισοφέγγαρα μπισκότα αμυγδάλου, που μοιάζουν με τους δικούς μας κουραμπιέδες, μόνο που η ζύμη περιέχει τριμμένο αμύγδαλο.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
20′ προετοιμασία
15′ ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35′

Υλικά

Κομμάτια: 30

Για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για τα μισοφέγγαρα μπισκότα βανίλιας «Κίπφελ» ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι.
  2. Πλάθουμε το ζυμάρι σε ένα λεπτό μπαστούνι, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C.
  4. Κόβουμε το μπαστούνι σε ίσα φετάκια.
  5. Πλάθουμε κάθε φέτα σε μπαλάκι και έπειτα σε μπαστουνάκι και του δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου.
  6. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.
  8. Ανακατεύουμε την άχνη με τη βανιλίνη.
  9. Αμέσως μόλις τα βγάλουμε και είναι ακόμη ζεστά, τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη, αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα πασπαλίζουμε ξανά

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή