Punch με ζεστό κρασί και κονιάκ

Punch με ζεστό κρασί και κονιάκ

Με ενισχυμένη εκδοχή του gluwhein μοιάζει αυτό το γλυκό punch με κρασί και κονιάκ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το ποτό μοιάζει με το glog ή το gluwhein που φτιάχνουν στη Βόρεια Ευρώπη και σερβίρουν στις χριστουγεννιάτικες αγορές, για να τονωθούν στο κρύο.

Είναι κι αυτό κόκκινο κρασί αρωματισμένο με μπαχαρικά, όμως περιέχει και έξτρα υλικά, όπως το κονιάκ και ο μηλίτης. Είναι γλυκό και το σερβίρουμε με φέτες από πορτοκάλια και λεμόνια.

10′ προετοιμασία

1 ώρα παρασκευή

Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 15

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε punch με ζεστό κρασί και κονιάκ, αρχικά βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, προσέχοντας να μην πάρει βράση το μείγμα.

Αποσύρουμε. Περιμένουμε 5 λεπτά και σουρώνουμε το ποτό (κρατάμε μόνο τις ροδέλες των εσπεριδοειδών και πετάμε τα μπαχαρικά).

Βάζουμε το ζεστό ποτό σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ σερβιρίσματος ή σε κανάτα ή καράφα κρασιού και προσθέτουμε μέσα τις ροδέλες των εσπεριδοειδών.

Σερβίρουμε, το punch με κρασί και κονιάκ, ζεστό.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT