Κάστανα: 32 γιορτινές συνταγές για το τραπέζι των Χριστουγέννων

Κάστανα: 32 γιορτινές συνταγές για το τραπέζι των Χριστουγέννων

Τα κάστανα μπορούν να βάλουν με διάφορους τρόπους τη γλυκιά, γήινη πινελιά τους στο γιορτινό τραπέζι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μη μας πείτε ότι άμα πετύχετε καστανά στο δρόμο δεν θα σταθείτε για να πάρετε ένα χάρτινο χωνάκι ζεστό-ζεστό. Είναι από τα πιο ωραία street food.

Και στο σπίτι όμως, είναι θαυμάσια τα κάστανα: ψητά στα κάρβουνα ή στο γκριλ, βραστά, πρώτα βρασμένα και μετά σοταρισμένα σε λίγο βούτυρο, μαγειρευτά… Ακόμη και ωμά μπορεί να τα φάει κανείς, να τραγανίζουν στο δόντι.

Εχει έναν κάποιο μπελά το καθάρισμά τους, ιδίως άμα τα χρησιμοποιήσουμε σε κάποια παρασκευή που θέλει αρκετούτσικα – συνήθως δεν θα βάζουμε ένα και δυο.

Ενας τρόπος είναι τα χαράξουμε σταυρωτά στη βάση τους, τόσο που να κοπεί μεν η εξωτερική, σκληρή φλούδα όχι όμως να φτάσουμε πολύ βαθιά και κόψουμε την ψίχα. Τα βράζουμε για 25 – 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μέχρι να ανοίξει κάπως η φλούδα τους και να μαλακώσουν και στο εσωτερικό. Τα καθαρίζουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι από την εξωτερική και εσωτερική ινώδη φλούδα, όσο είναι ζεστά (όχι καυτά) γιατί μετά η εξωτερική φλούδα σκληραίνει πολύ.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή