Πανσέτα γλασαρισμένη με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι

Πανσέτα γλασαρισμένη με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι

Μια γενναιόδωρη δόση πορτοκαλιού στο γλάσο με τη μουστάρδα και το μέλι και στο ταψί κάνει τη διαφορά σε αυτή την λαχταριστή καραμελωμένη πανσέτα με την τραγανή πετσούλα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανσέτα γλασαρισμένη με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι χρειάζεται 20′ προετοιμασία, 2 ώρες και 25′ ψήσιμο. Σύνολο: 2 ώρες και 45′.

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη πανσέτα γλασαρισμένη με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Τρίβουμε καλά την πανσέτα με το αλάτι και λίγο λάδι και τη βάζουμε σε ταψί που να τη χωράει σχεδόν ακριβώς, με το δέρμα προς τα πάνω. Τακτοποιούμε ολόγυρα τις φέτες πορτοκαλιού.
  3. Ψήνουμε την πανσέτα για 1 ώρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120°C και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα, βρέχοντας κάθε τόσο την πανσέτα με το λίπος που θα έχει λιώσει στο ταψί.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σουσάμι.
  5. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 140°C.
  6. Με πινέλο αλείφουμε την πανσέτα με το μισό μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γλασαριστεί ωραία και να καραμελώσει. Κάθε 5 λεπτά την αλείφουμε γενναιόδωρα με το υπόλοιπο μείγμα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT