Μοσχαρίσιο λουκάνικο και καπνιστό και χειροποίητο

Μοσχαρίσιο λουκάνικο και καπνιστό και χειροποίητο

Φανταστική γεύση και άρωμα έχουν αυτά τα καπνιστά λουκάνικα με χοιρινό λαρδί. Αν και το κάπνισμα είναι μια αρκετά απαιτητική διαδικασία το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το μοσχαρίσιο λουκάνικο και καπνιστό και χειροποίητο χρειάζονται δύο ώρες προετοιμασία.

Υλικά

Μερίδες: για 10 λουκάνικα των 20 εκ. ή 20 των 10 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μοσχαρίσιο λουκάνικο καπνιστό, ξεκινάμε με τη προετοιμασία του κρέατος.
  2. Η προετοιμασία κρέατος γίνεται αφού έχουμε κρυώσει καλά τα κομμάτια που θα επεξεργαστούμε (μαζί με το λαρδί), για να πετύχουμε συμπαγές αποτέλεσμα στα λουκάνικά μας.
  3. Κόβουμε στην κρεατομηχανή το κρέας (κρύο), σε σημείο που να είναι ομοιόμορφο.
  4. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας και τον χυμό λεμονιού και κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα με τα χέρια.
  5. Σε δεύτερη φάση προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μαιντανό και ζυμώνουμε ξανά με τριμμένο πάγο.
  6. Αφού έχουμε ζυμώσει και ομογενοποιήσει το μείγμα μας, γεμίζουμε προσεκτικά το χοιρινό έντερο με ένα χωνί. Δένουμε με ένα σπάγγο σε μέγεθος περίπου 20εκ.

Κάπνισμα

  1. Τοποθετούμε μια βέργα παράλληλα στην εστία φωτιάς για να κρεμάσουμε τα λουκάνικα.
  2. Με φλύδες από ξύλο οξιάς ή δρυ, όπως επίσης φλύδες από σκόρδο και δεντρολίβανα, τοποθετημένα πάνω στα κάρβουνα ανάβουμε φωτιά.
  3. Συνεχίζουμε τη διαδικασία για δύο περίπου ώρες, χωρίς να ξεπεράσουμε τους 40°C στα λουκάνικα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT