Τάρτα με πράσα και κατίκι

Ένα centerpiece για χειροκρότημα είναι αυτή η τάρτα με την κρεμώδη γέμιση από πράσα και κατίκι. Οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν!

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την τάρτα με πράσα και κατίκι χρειάζονται 20′ προετοιμασία, 45′ ψήσιμο. Σύνολο: 1 ώρα και 5′.

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 30-32 εκ.

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να φτιάξουμε τη τάρτα με πράσα και κατίκι, ξεκινάμε με τη ζύμη.
  2. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με ελάχιστο αλάτι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αυγό και λίγο χλιαρό νερό, τόσο ώστε να ζυμώνεται εύκολα το μείγμα.
  3. Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, εύπλαστη ζύμη. Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μαζί με λίγο αλάτι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το κατίκι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το κασέρι, τα σοταρισμένα πράσα και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκ.
  5. Λαδώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε μέσα το φύλλο, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο σε διάφορα σημεία.
  6. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και ψήνουμε την τάρτα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω, αλλά να είναι ψημένη καλά και η βάση.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT