Σπανάκι και πράσα τσιγαριαστά

Σπανάκι και πράσα τσιγαριαστά

Τις μέρες που θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ, αλλά δεν θέλετε να θυσιάσετε τη γεύση, αυτά τα τσιγαριαστά χόρτα με μπόλικο λεμόνι και μυρωδικά θα σας χορτάσουν και θα σας ικανοποιήσουν πλήρως

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το σπανάκι και πράσα τσιγαριαστά χρειάζονται 1 ώρα προετοιμασία, 20′ μαγείρεμα. Σύνολο: 1 ώρα και 20′.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σπανάκι και πράσα τσιγαριαστά πλένουμε σχολαστικά και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι. Το ψιλοκόβουμε.
  2. Ζεσταίνουμε 100 ml από το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε τα πράσα με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  5. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε ξανά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαραθεί, προσέχοντας να μη μαλακώσει και διαλύεται.
  6. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή