Τα νηστίσιμα της Κυριακής: 42 πεντανόστιμες συνταγές για το καλό μας τραπέζι

Τα νηστίσιμα της Κυριακής: 42 πεντανόστιμες συνταγές για το καλό μας τραπέζι

Γιουβέτσι και μακαρονάδες, στιφάδο, μπουρδέτο, πλακί, όλα νηστίσιμα. Στρώνουμε τραπέζι παρέα με την κυρα-Σαρακοστή, αλλά είναι φαγητά που μπορούμε να φτιάχνουμε όλο τον χρόνο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνήθως όταν ακούει κανείς «κυριακάτικο τραπέζι», σκέφτεται, σχεδόν αυτόματα, ψητό κοτόπουλο ή αρνάκι, μοσχάρι λεμονάτο και κοκκινιστό, πληθωρικές μακαρονάδες φούρνου, λαχανοντολμάδες, τέτοια πράγματα.

Αλλά υπάρχουν και πιάτα χωρίς κρέας ή γαλακτοκομικά που μπορούμε να μοιραστούμε τη μέρα που μικροί και μεγάλοι μαζευόμαστε για να απολαύσουμε σπιτικό φαγητό και να χαρούμε ένας τον άλλον.

Είτε νηστεύουμε είτε όχι, η Σαρακοστή μας δίνει αφορμή να επιστρέψουμε σε θαυμάσια παραδοσιακά πιάτα με όσπρια ή λαχανικά, που μπορεί τον υπόλοιπο χρόνο να μένουν στη σκιά ενός φρικασέ ή ενός παστίτσιου, αλλά τώρα είναι ευκαιρία να λάμψουν.

Μελωμένες ρεβυθάδες, γίγαντες πλακί, αγκινάρες αλά πολίτα ή γεμιστές… Να ανακαλύψουμε νέες, πιο μοντέρνες συνταγές στην ίδια λογική – όπως οι «μπριζόλες» λαχανικών.

Και βέβαια, να μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους θαλασσινά και όστρακα: μακαρονάδες, πιλάφια, γιουβέτσια, με άρωμα αλμύρας, ή ένα χταπόδι στιφάδο με σάλτσα-ζημιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή