Λούπινα ή ντομάτες-καρδιά του βοδιού; Στην αγορά της Καλαμάτας βρήκαμε όλα τα καλούδια της μεσσηνιακής γης!

Λούπινα ή ντομάτες-καρδιά του βοδιού; Στην αγορά της Καλαμάτας βρήκαμε όλα τα καλούδια της μεσσηνιακής γης!

Μέχρι και στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro έχουν γράψει για τη λαϊκή της Καλαμάτας – ως μία από τις πιο όμορφες και πλούσιες υπαίθριες αγορές της Ευρώπης. Την ψάξαμε από άκρη σε άκρη και φύγαμε με γεμάτες σακούλες

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σάββατο εννιά το πρωί στην οδό Σπάρτης στην Καλαμάτα, έξω από το κτίριο της Κεντρικής Αγοράς, γίνεται το αδιαχώρητο: κόσμος, συνωστισμός, μποτιλιάρισμα.

Ολη η πόλη μαζεύεται εδώ για τη λαϊκή αγορά που στήνεται κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Το σκηνικό δεν είναι το συνηθισμένο, εδώ οι παραγωγοί δεν βροντοφωνάζουν την πραμάτεια τους.

Ισως έτσι εξηγείται το πρόσφατο άρθρο στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, που περιγράφει τη λαϊκή της Καλαμάτας ως μία από τις πιο όμορφες υπαίθριες αγορές της Ευρώπης, αλλά και τις πιο πλούσιες, μια και η μεσσηνιακή γη είναι από τις πιο εύφορες περιοχές της χώρας.

«Ο,τι σπόρο και να ρίξεις, εδώ θα φυτρώσει», λέει η κυρία Κυριακή, αγρότισσα από τα Ακοβίτικα Καλαμάτας, που πουλάει τις ανοιξιάτικες πατάτες Μεσσήνης.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή