Μυδοπίλαφο με μαραθόριζα και μπούκοβο

Μυδοπίλαφο με μαραθόριζα και μπούκοβο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλασικό, πεντανόστιμο και εκ των ων ουκ άνευ νηστίσιμο πιάτο, το μυδοπίλαφο είναι και ο απόλυτος μερακλίδικος μεζές.


1 ώρα προετοιμασία 20′ μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 20′


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το μυδοπίλαφο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη μαραθόριζα και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του ρυζιού.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματάκια, τη δάφνη, το μπούκοβο και αλατοπίπερο.
  4. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 600-700 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Ρίχνουμε τα μύδια, με το κέλυφος, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  6. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ελέγχουμε τα μύδια – πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
  7. Προσθέτουμε στο μυδοπίλαφο τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT