Νηστίσιμες μακαρονάδες: 25 ξεχωριστές συνταγές με θαλασσινά και λαχανικά

Νηστίσιμες μακαρονάδες: 25 ξεχωριστές συνταγές με θαλασσινά και λαχανικά

Την περίοδο της νηστείας τρώμε ισορροπημένα και δεν στερούμαστε τη γεύση! Φτιάχνουμε ζυμαρικά με γαρίδες, καραβίδες και άλλα θαλασσινά και όλων των ειδών τα λαχανικά και τα μυριστικά.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βασικές αρχές της διατροφής κατά την περίοδο της νηστείας είναι σχεδόν ίδιες με αυτές της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Είναι πλούσια σε λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και θαλασσινά. Ενας γευστικός και πολύ απολαυστικός τρόπος για να πάρουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι φτιάξουμε μακαρονάδες με όλα τα παραπάνω.

Τα σπαγγέτι μπορούν να συνδυαστούν με γαρίδες, με χταπόδι ή με καλαμάρι. Τα λαζάνια αν βράσουν σε έναν μυρωδάτο ζωμό λαχανικών και συμπληρωθούν με όστρακα και φίνες καραβίδες θα μας δώσουν ένα εξαιρετικό πιάτο. Μπορούμε, ακόμη, να βράσουμε τα μακαρόνια σε ζωμούς θαλασσινών για να απορροφήσουν όλη τη νοστιμιά. Τα λαχανικά και τα όσπρια δίνουν επίσης πολύ ωραίες ιδέες για το νηστίσιμο συνταγολόγιό μας. Οσο για τους ξηρούς καρπούς, που πέρα από νόστιμοι είναι και πλούσιοι σε έλαια, μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν το τριμμένο τυρί στα ζυμαρικά.

Δείτε 25 συνταγές για νηστίσιμες μακαρονάδες στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή