Μπαρμπούνια στον φούρνο με κουκουνάρια και μαϊντανό

Μπαρμπούνια στον φούρνο με κουκουνάρια και μαϊντανό

Μας αρέσουν πολύ τα μπαρμπούνια στο τηγάνι με το σπιρτόζικο πορτοκαλί λαδάκι τους, αλλά είναι και απίθανα νόστιμα στον φούρνο, ιδιαίτερα με αυτή τη μυρωδάτη πράσινη σάλτσα μαϊντανού

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
30′ προετοιμασία 13′ ψήσιμο Σύνολο: 43′


Υλικά

Μερίδες: 4

  • 12 μέτρια μπαρμπούνια, καθαρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 30 γρ. κουκουνάρια
  • 1 μικρό μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε μπαρμπούνια στον φούρνο με κουκουνάρια και μαϊντανό, αρχικά, αλατοπιπερώνουμε τα μπαρμπούνια.
  • Στη συνέχεια, λιώνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τον μαϊντανό και το μισό λάδι.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε μέτριο ταψί.
  • Αραδιάζουμε τα μπαρμπούνια σε μία στρώση και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
  • Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε στους 200°C για 12-13 λεπτά.

Μυστικά

Ιδανικό συνοδευτικό τους, μια σαλάτα με βραστά χόρτα και πατάτες τηγανητές.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή