Νηστίσιμα κουλουράκια: Οι 12 καλύτερες συνταγές μας

Νηστίσιμα κουλουράκια: Οι 12 καλύτερες συνταγές μας

Με πορτοκάλι ή με μανταρίνι, με μαστίχα και μαχλέπι, μουστοκούλουρα, μελοκούλουρα… Για τις ημέρες της νηστείας φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας χωρίς βούτυρο, γάλα και αυγά. Και γίνονται νοστιμότατα

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεμάτη ζυμώματα είναι η ελληνική παράδοση. Ψωμιά, κουλούρες, πιτίτσες, τσουρέκια… Και βέβαια κουλουράκια, που τα φτιάχνουμε κάθε εποχή, αλλά ιδίως τώρα το Πάσχα κάνουν πολλά σπίτια να μοσχοβολάνε. Φέτος λοιπόν λέμε να κάνουμε δυο παρτίδες. Αρχικά κουλουράκια νηστίσιμα, γιατί όσο να ‘ναι, τις μέρες που στερούμαστε κάποιες ομάδες τροφίμων μια μικρή λιχουδιά χρειάζεται, και μετά αρτύσιμα. Ξεκινάμε λοιπόν από τα πρώτα, με μια σειρά από συνταγές χωρίς βούτυρο, με ελαιόλαδο ή έναν συνδυασμό ελαιόλαδου και ηλιέλαιου και χωρίς γάλα ή αυγά, οι οποίες δένουν την παράδοση και τις σύγχρονες διατροφικές επιταγές και συνήθειες.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή