Φασολάδα κλασική, παραδοσιακή

Φασολάδα κλασική, παραδοσιακή

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα πιο κλασικά της εδώ η φασολάδα, που ανά την Ελλάδα έχει διάφορες παραλλαγές, αλλά έτσι, φτιαγμένη με καρότο και σέλινο, κρεμμύδι και ελαιόλαδο, έχει ζεστάνει και θρέψει κόσμο και κοσμάκη.


10′ προετοιμασία 2 ώρες μαγείρεμα 12 ώρες αναμονή Σύνολο: 14 ώρες και 10′


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κλασική, παραδοσιακή φασολάδα, ξεκινάμε στραγγίζοντας τα φασόλια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα φασόλια, τα κοτσάνια του σέλινου και 1,5 λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση, ξαφρίζοντας καλά.
  4. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και το μπούκοβο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια.
  5. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα από το σέλινο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
  6. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με μαύρες ελιές, καπνιστή ρέγκα και χωριάτικο ψωμί.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT