Torta Mimosa – Τούρτα με κρέμα και λιμοντσέλο

Torta Mimosa – Τούρτα με κρέμα και λιμοντσέλο

Είναι πανέμορφη, εντυπωσιακή, απίθανα νόστιμη και μυρωδάτη. Είναι Ιταλίδα και την λένε Torta Mimosa, δηλαδή τούρτα με κρέμα και λιμοντσέλο. Στο νέο Ζάχαρη & Αλεύρι, οι καλύτερες ανοιξιάτικες συνταγές καθώς και μεγάλο αφιέρωμα στα αγαπημένα μας ιταλικά γλυκά. Κυκλοφορεί στα περίπτερα. Μην το χάσετε!

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν το 1946 άρχισε να γιορτάζεται στην Ιταλία η Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), οι ακτιβίστριες Rita Montagnana και Teresa Mattei πρόσφεραν σε γυναίκες που συμμετείχαν άνθη μιμόζας, ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Η μιμόζα έκτοτε έγινε στην Ιταλία σύμβολο των γυναικών, γιατί, όπως και το λουλούδι με τα κατακίτρινα λεπτεπίλεπτα άνθη, δείχνουν ντελικάτες, αλλά η δύναμη και η αντοχή τους δεν τις εγκαταλείπουν ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες.

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, στη Festa della Donna, στην Ιταλία, οι γιοι προσφέρουν στις μητέρες τους και οι άντρες στις συντρόφους τους μιμόζες, αλλά και την ομώνυμη τούρτα. Η τούρτα ήταν μια έμπνευση του ζαχαροπλάστη Adelmo Renzi το 1962.

Της έδωσε το όνομα Μιμόζα γιατί αποτελείται από παντεσπάνι χρωματισμένο με σαφράν και καλύπτεται με τετράγωνα κομματάκια από το ίδιο παντεσπάνι, που με το κίτρινο χρώμα τους θυμίζουν το άνθος της μιμόζας.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT