ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου

ston-gastronomo-septemvrioy-2270933

Αφιέρωμα: homemade street food
18 μαγαζιά της Αθήνας μάς δίνουν τις μυστικές συνταγές τους για να ετοιμάσουμε στο σπίτι από ανατολίτικα κιμαδοπιτάκια, πιροσκί, γκιοζλεμέδες με μάραθο και τηγανητή ζαμπονοτυρόπιτα μέχρι το σουβλάκι του Κώστα, εξωτικά φαλάφελ και μπέργκερ με μανιτάρια και πικάντικη μαγιονέζα.


ston-gastronomo-septemvrioy0

Το τύμπανο του Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι
Η τελευταία συνταγή που έδωσε ο διακεκριμένος Ιταλός σεφ Fabrizio Buliani στον «Γαστρονόµο»: πρόκειται για τη δική του εκδοχή για το περίφημο Timpano ή Timpallo, ένα παστίτσιο-υπερπαραγωγή.


ston-gastronomo-septemvrioy2

Εποχής: Ιδιαίτερες νοστιμιές με βασιλικό
Στην κουζίνα μας ο βασιλικός έχει περίοπτη θέση μιας και είναι ένα κυρίαρχο αρωματικό. Θα τον χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πρωτότυπα πέστο με γραβιέρα Νάξου και φιστίκια Αιγίνης ή με αμύγδαλα και λιαστές ντομάτες, ντελικάτη βινεγκρέτ με ντομάτα, γεμιστές ντομάτες με φέτα και μελιτζάνα αλλά και για να αρωματίσουμε διακριτικά το ελαιόλαδό μας.


ston-gastronomo-septemvrioy4

Συνταγολόγιο Σεπτεμβρίου
Ο απαραίτητος σύμβουλος της κουζίνας. Ο Γαστρονόμος προτείνει 24 καθημερινές συνταγές για το τραπέζι μας. Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσουμε τι θέλουμε να φτιάξουμε: κρέας, ψάρι, λαχανικά, όσπρια ή κοτόπουλο. Στη φωτογραφία οι κολοκυθοκεφτέδες δια χειρός του σεφ Χριστόφορου Πέσκια.


ston-gastronomo-septemvrioy6

Ψαροφαγία από τον μαιτρ του είδους
Ο Λευτέρης Λαζάρου μεταμορφώνει την ταπεινή ζαργάνα σε ένα πεντανόστιμο πιάτο. Την ψήνει με λαδορίγανη και τη συνοδεύει με αλμύρα ή με φάβα. 


ston-gastronomo-septemvrioy8

Ετοιμάσαμε τις πατάτες γιαχνί αλλά δεν μείναμε εκεί
Με την καθοδήγηση του σεφ Αστέριος Κουστούδης μετατρέψαμε τις πατάτες σε κρέμα που θα συνοδεύσει πιτάκια με καπνιστό χέλι.


ston-gastronomo-septemvrioy10

Τα κλασικά
Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη σε συνεργασία με τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια ετοιμάζοντας κοκκινιστό μοσχαράκι. Ο σεφ παραδίδει μαθήματα κουζίνας και εξηγεί το πώς και το γιατί των κλασικών συνταγών.


ston-gastronomo-septemvrioy12

Δυναμικό πρωινό
Σπιτικό μούσλι με γάλα αμυγδάλου και φρυγανισμένο ψωμί με τριμμένα φρούτα. Για το πρώτο γεύμα της ημέρας επιλέγουμε υλικά που θα μας δώσουν ενέργεια και θα μας κρατήσουν χορτάτους.


ston-gastronomo-septemvrioy14

Φίνες και έθνικ ντοματοσαλάτες
Ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος εμπνέεται από την Ισπανία και ετοιμάζει τρεις ξεχωριστές συνταγές με ζουμερές και φρέσκες ντομάτες. Στη φωτογραφία ψητά ντοματίνια με χόρτα και χταπόδι και σαλάτα με τόνο και πιπεριά.


ston-gastronomo-septemvrioy16

Στην κουζίνα με τον Θοδωρή Παπανικολάου
Ο ταλαντούχος σεφ µάς δίνει τη δική του, ιδιαίτερη εκδοχή για το κλασικό ιταλικό ριζότο µε σαφράν και µας δείχνει πώς το µαγειρεύουµε σε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας.


ston-gastronomo-septemvrioy18

Τα μυστικά του Αλέξανδρου Τσιοτίνη
4 συμβουλές από τον σεφ για να απογειώσουμε το ανατολίτικο αρνί με μπάμιες, σταφίδες και κόλιανδρο, όλα σε μια κατσαρόλα.


ston-gastronomo-septemvrioy20

Τρυγούμε τα σταφύλια του Σεπτεμβρίου
Και με αυτά φτιάχνουμε θεσπέσια γλυκά από τον Στέλιο Παρλιάρο.


ston-gastronomo-septemvrioy22

Foodie guide
Είναι λόγος για να αγαπάμε την Αθήνα περισσότερο. Ιδού όσοι υπαίθριοι κινηματογράφοι σερβίρουν και το κατιτίς παραπάνω από ποπ κορν και νάτσος. Ακόμα, οι νόστιμες προτάσεις των συντακτών για να απολαύσετε κάθε μπουκιά και κάθε γουλιά στην επόμενη έξοδό σας.

Το νέο τεύχος του Γαστρονόμου κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή