Τι θέλουν οι λουκουμάδες;

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χυλός για λουκουμάδες είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν για τηγανίτες, ωστόσο είναι πιο πυκνός και σχετικά κολλώδης και περιέχει πάντα κάποια διογκωτικά μέσα, όπως μαγιά (ξηρή ή νωπή), σόδα ή μπέικιν πάουντερ, γιατί οι λουκουμάδες πρέπει να είναι αφράτοι και φουσκωτοί.

  • Αφήνουμε το χυλό για 30 – 60 λεπτά σε ένα χλιαρό μέρος, μέχρι να αφρίσει και να φουσκώσει αρκετά σε όγκο.
  • Οι λουκουμάδες τηγανίζονται σε άφθονο λάδι, να «κολυμπάνε», ώστε να έχουν χώρο να διογκωθούν. Μόλις το λάδι κάψει καλά (180° – 190° C), βρέχουμε ένα κουτάλι (γλυκού ή σούπας), παίρνουμε μία κουταλιά χυλό, φέρνουμε το κουτάλι κοντά στο λάδι και με ένα άλλο κουτάλι σπρώχνουμε το μείγμα να κυλήσει στο καυτό λάδι.
  • Οι λουκουμάδες φουσκώνουν αμέσως, αλλά χρειάζονται 2 – 3 λεπτά για να τηγανιστούν μέχρι μέσα. Κάθε δόση είναι έτοιμη όταν οι λουκουμάδες ροδίσουν και ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού. Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  • Αν και οι λουκουμάδες συνήθως τρώγονται σαν γλύκισμα, η βασική συνταγή είναι άγλυκη και επομένως κατάλληλη και για αλμυρούς λουκουμάδες.

Πελοποννησιακή συνταγή για τέλειους λουκουμάδες

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή