Gin and Tonic

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόλυτη πολυτέλεια της απλότητας και της ποιότητας.

Σήμερα θα φτιάξουμε G+T. Θα χρειαστούμε ένα ευρύχωρο ποτήρι που μας αρέσει, φλούδα από λάιμ ή φλούδα από λεμόνι ή μια φέτα αγγουριού στο ποτήρι μαζί με άφθονα μεγάλα και σκληρά παγάκια.

Συνεχίζουμε με 50 ml τζιν και απογεμίζουμε με 100 ml τόνικ (τελευταία «παίζουμε» με τα ελληνικά Ros Solis: σκέτο tonic water, δίνοντας προβάδισμα στο τζιν Cucumber ’n’ Basil tonic για πιο απαιτητικά παιχνίδια – εναλλακτικά, τα ατομικά britvax είναι ό,τι πρέπει).

Στην αγορά κυκλοφορούν άπειρα τζιν για όλα τα γούστα. Οι δικές μου κλασικές και όχι επιλογές είναι οι παρακάτω:

Beefeater 24: Παίρνει το όνομά του από το 24ωρο lifestyle της βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά και από τις 24 ώρες που εκχυλίζονται τα βότανα και οι καρποί που συμμετέχουν στο χαρμάνι του. Ένα χαρμάνι που εμπλουτίζεται με δύο τσάγια, πράσινο κινέζικο και λευκό γιαπωνέζικο σέντσα, και με αποξηραμένες φλούδες γκρέιπφρουτ. Αυτά τα νέα συστατικά προκαλούν αρωματικές εξάρσεις, όπου κυριαρχούν τα εσπεριδοειδή, o ευρωπαϊκός κέδρος, το λευκό σέντσα. Στο στόμα θα αναδειχθεί το γκρέιπφρουτ και ο πικάντικος κορίανδρος και θα τελειώσει με τη μακριά επίγευση των εύθραυστων φύλλων του τσαγιού. (30 €, ΟΑΚ)

Isle of Harris Gin: Ένα τζιν που διαφέρει τελείως από κάθε άλλο, μια και ένα από τα συστατικά που συνθέτουν το αρωματικό του προφίλ είναι μια φαιοφύκη, το σπάνιο, θρεπτικό, Sugar Kelp ή Saccharina latissima επί το επισημότερο. Αρώματα πεύκου και ιουνίπερου, νεραντζιού και γκρέιπφρουτ, φρούτων και μπαχαρικών, με μια ξηρή θαλασσινή υπογράμμιση από το Sugar Kelp. Μαλακό, ξηρό, σχεδόν ορυκτώδες, αφήνει μια μακριά πιπεράτη και θαλασσινή επίγευση. Για περιπετειώδη γεύση στo dry martini (64 €, Winekingdom).

Cotswolds Gin: Ένα London Dry Gin, στο οποίο, εκτός από τα κλασικά αρωματικά (κορίανδρο, ιουνίπερο και ρίζες αγγελικής), προσθέτουν λεβάντα, φύλλα δάφνης, κάρδαμο και μαύρο πιπέρι και τελικά φρέσκες φλούδες από ροζ γκρέιπφρουτ και λάιμ καθαρισμένα προσεκτικά στο χέρι. Και αυτές οι φρέσκες φλούδες κάνουν τη διαφορά και δίνουν τα αρώματα από δροσερό γκρέιπφρουτ, τα οποία συνοδεύουν χαρακτηριστική σπιρτάδα του ιουνίπερου και μια βοτανική ιδέα από τα δαφνόφυλλα! Ιδανικό τζιν τόνικ σε μεγάλο balloon ποτήρι με μία φέτα λάιμ και ένα φύλλο δάφνης! (49,90 €, Kylix)

Grace gin: Όχι γιατί είναι ελληνικό, όχι γιατί το κάνει η φιλενάδα μου Χαρά Κατσού, όχι γιατί είναι από την Εύβοια, αλλά γιατί πραγματικά είναι ένα εξαιρετικό χειροποίητο τζιν, στην παραγωγή του οποίου συνδυάζεται η 100% παραδοσιακή μέθοδος απόσταξης σε άμβυκα, με τις τεχνικές των ικανότερων αρωματοποιών. Ο ιδιαίτερος αρωματικός του χαρακτήρας οφείλεται στα βότανα και στα αρωματικά, όλα από την ελληνική φύση από τα βουνά και τα βράχια της θάλασσας. Άρκευθος, κρίταμο, σκίνο, μυρτιά και πιπέρια δίνουν μια γεύση πικάντικη και στιβαρή, κάνοντάς το το ιδανικό για τζιν τόνικ, αλλά και για dry martini (36,80 €, House of wine).■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή