Πάθος για λάβα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκεί αυτή η εντυπωσιακή φωτογραφία για να συμμεριστεί κανείς λίγο από το πάθος των λεγόμενων «κυνηγών ηφαιστείων»· των περίεργων αυτών τύπων που ταξιδεύουν από τη μία άκρη της Γης στην άλλη για να ζήσουν από κοντά την έκρηξη ενός ηφαιστείου. Η εποχή δεν ευνοεί τα ταξίδια, αλλά, όπως βλέπετε, το φαντασμαγορικό ξέσπασμα του ηφαιστείου στο Φαγκραντάλσφγιαλ, στη χερσόνησο Ρεϊκγιάνες της Ισλανδίας, δεν έμεινε χωρίς θεατές. Μάλλον γιατί η περιοχή απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, Ρέικιαβικ. Αλλά και πάλι: η προσέγγιση του ηφαιστείου, που παρέμενε ανενεργό από τον 12ο αιώνα, δεν είναι απλή υπόθεση.

Απαιτούνται ώρες δύσκολης πεζοπορίας για να φτάσει κανείς στο σημείο, επομένως μη βιαστείτε να κατατάξετε τους ανθρώπους με τα πολύχρωμα μπουφάν σε απλούς «αργόσχολους» ή σε περίεργους της διπλανής πόρτας. Ταυτόχρονα, μην ξεχνάτε ότι βάζουν την υγεία τους σε ένα μικρό ρίσκο. Κάτοικοι γειτονικής κωμόπολης, σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από το ηφαίστειο, υποχρεώθηκαν να παραμείνουν κατ’ οίκον, λόγω πιθανής ροής βλαβερών στοιχείων (διοξειδίου του θείου) στον αέρα που πνέει από τα δυτικά. Όλες όμως οι απολαύσεις σε αυτόν τον κόσμο ενέχουν πάντα ένα λογικό ποσοστό ρίσκου. Έτσι δεν είναι;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή