Τα κρασιά της παρέας

Έξι επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα που κοστίζουν κοντά στα 12 ευρώ και μπορούν να μετατρέψουν κάθε καθημερινή περίσταση σε μικρή γιορτή.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 12 ευρώ στην τσέπη διαλέγεις ένα κρασί, σκαρώνεις κάτι ταιριαστό για συνοδευτικό, ζωγραφίζεις ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου και δίνεις χρώμα και άρωμα στη ρουτίνα.

Τα ροζέ ΙΝΙΜΑ Νεγκόσκα ροζέ Κατώγι Αβέρωφ (11,78 €): για μένα, το κρασί αυτό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το Μέτσοβο, με το ξενοδοχείο Κατώγι, με τον Αλέξανδρο Ιωάννου και τη Μαρία Κάπου. Έχει το άρωμα της φιλίας, τη γεύση της φιλοξενίας, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, είναι πλούσιο και πικάντικο, φρουτώδες και βανιλάτο, τέλειο παγωμένο για καλοκαιρινές βραδιές. Ταιριάζει με όλα! A Muse Κτήμα Μουσών (12,30 €): Όταν το Μούχταρο της Βοιωτίας πλησίασε διακριτικά το κοσμοπολίτικο Sauvignon Blanc, έδωσε ένα ροζέ κρασί που μας ξετρέλανε όλους. Απαλό ροδακινί χρώμα, διάφανο, φρούτα στη μύτη και στο στόμα, ωραία οξύτητα. Ένα κρασί για φλερτ! Απεριτίφ, με δροσερές σαλάτες, με amuse bouche, με μαλακά άσπρα τυριά.

Τα λευκά Μοσχάτο Σπίνας Κτήμα Πατεριανάκη (11,30 €): Εξαιρετικό βιολογικό κρασί που αποδεικνύει τη δύναμη των ξηρών μοσχάτων ποικιλιών. Εξωτικά αρώματα, λουλούδια και ροδάκινα, δίπλα σε σαλάτες αλλά και θαλασσινά και τηγανητά ψαράκια. Άσπρη Πέτρα Κτήμα Στεργίου (11,80 €): Δύο αρωματικοί κολοσσοί, Sauvignon blanc και Riesling, από το οινοποιείο των ευγενικών οινοποιών της Καστοριάς δίνουν ένα εκρηκτικά ευχάριστο κρασί για το καλοκαίρι και όχι μόνο! Ου Σύρα Σερφιώτικο (12 €): Ένας Σκωτσέζος στη Σύρα! Συναντιέται με μια τοπική ποικιλία και έναν  Έλληνα οινολόγο, τον Σπύρο Ζουμπούλη, και φτιάχνουν ένα κυκλαδίτικο κρασί, αρωματικό, με επίγευση, που είναι τέλειο με μύδια μαρινιέρ και τηγανητές πατάτες.

Κι ένα κόκκινο Με ένα ευρώ επιπλέον, άντε δύο, δοκιμάστε ένα Λημνιό 2017 Κτήμα Βουρβουκέλη. Η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία δίνει στα χέρια των άξιων παραγωγών των Αβδήρων ένα γεμάτο, αλλά παράλληλα νεανικό κρασί με πιπέρια, κεράσια, δαμάσκηνα. Τέλειο για τα καλοκαιρινά BBQ! ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή