First we take Manhattan*

Υπάρχουν πέντε κοκτέιλ που έχουν ονομασίες από ισάριθμες γειτονιές της Νέας Υόρκης: Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx, Staten Island.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα κλασικό κοκτέιλ, το Manhattan, έχει την «τιμή» να είναι ένα από τα έξι βασικά ποτά που αναφέρονται στη βίβλο των αναμείξεων The Fine art of Mixing Drinks του 1948. Απαραίτητο σε κάθε μπαρ που σέβεται τον εαυτό του, για τους λάτρεις του ουίσκι που σε ένα ποτήρι Manhattan ανακαλύπτουν το κοκτέιλ τους. Μια και βρισκόμαστε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, η πλέον παραδοσιακή επιλογή για την παρασκευή του είναι ένα ουίσκι σίκαλης όπως το Michter’s Straight Rye ή το Bulleit Kentucky Straight Rye, με διακριτικά πικάντικα αρώματα και γεύση. Η δεύτερη καλύτερη επιλογή είναι φυσικά ένα πλούσιο bourbon (Four Roses, Maker’s Mark) και για όσους θέλουν να προσθέσουν ιδιαίτερο πλούτο αρωμάτων, ένα Jack Daniels Tennessee whisky θα κάνει τη διαφορά! H κλασική συνταγή για ένα τέλειο Manhattan θέλει 60 ml rye/bourbon whisky, 30 ml βερμούτ μισό γλυκό και μισό ξηρό και μερικές σταγόνες Angostura. Για πιο dry πότες μόνο ξηρό βερμούτ και για τους φανατικούς των σκωτσέζικων θρύλων ένα Rob Roy Manhattan, προς τιμήν του παράνομου λαϊκού ήρωα της Σκωτίας, χρησιμοποιώντας ένα σκωτσέζικο blend.

Then we take Berlin* Όσοι από εσάς έχετε παρατηρητικότητα, είναι σίγουρο πως σε κάποια επίσκεψή σας στο Βερολίνο θα είδατε τα μικρά μπουκαλάκια με το διάφανο περιεχόμενο και την παλιομοδίτικη ετικέτα Berliner Luft (σημαίνει «ο αέρας του Βερολίνου»). Πρόκειται για το περίφημο Pfeffi, ένα δροσιστικό λικέρ μέντας, η ιστορία του οποίου πάει πίσω στα χρόνια του Τείχους, όταν το μονοπώλιο παρασκευής αλλά και κατανάλωσής του ήταν στο Ανατολικό Βερολίνο. Σήμερα το Pfeffi είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στον ενωμένο πια φοιτητόκοσμο, τόσο που ακόμα και ο Γερμανός ράπερ Trettman έγραψε το τραγούδι Pfeffi με κανέλα. Σήμερα, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, οι Βερολινέζοι θα απολαύσουν τη μέντα τους, αρκεί να είναι πολύ παγωμένη! Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο, ανακαλύψτε τα λευκά σούπερ λικέρ μέντας, όπως το γαλλικό Giffard Liqueur Menthe pastille ή το καλιφορνέζικο Crème de Menthe Glaciale Tempus Fugit με την υπέροχη ετικέτα. Σερβίρουμε με άφθονο πάγο και φυλλαράκια δυόσμου με μισό σφηνάκι Apple Sourz ή το προσθέτουμε στο Mojito, δίνοντας μια άλλη διάσταση.

ΙΝFO
*To First we take Manhattan, then we take Berlin είναι τραγούδι του Λέοναρντ Κοέν από το άλμπουμ I’m your man.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή