Συλλεκτικός Paul

Ο Πολ Μακάρτνεϊ, σούπερ σταρ αλλά και αφοσιωμένος οικογενειάρχης, μέσα από εκατό φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες αδημοσίευτες.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΣΚΩΤΣΕΖΟΣ HARRY BENSON άρχισε να φωτογραφίζει τον Πολ Μακάρτνεϊ το 1964, μια χρονιά-σταθμό για τους Beatles, με τους θαυμαστές τους στις ΗΠΑ να παραληρούν και τους ίδιους να αποθεώνονται στην ταινία A Hard Day’s Night. Όταν αργότερα οι Fab Four ανακοίνωσαν ότι σταματούν, ο Benson διατήρησε την επαφή του με τον Πολ, ο οποίος άνοιγε τότε τον δικό του δημιουργικό δρόμο.

Το λεύκωμα Maybe I’m Amazed (εκδ. Taschen) ανιχνεύει την πορεία του σούπερ σταρ και του αφοσιωμένου οικογενειάρχη μέσα από 100 φωτογραφίες του Benson, πολλές από τις οποίες δεν έχουν ξαναδημοσιευτεί. Μια οικεία ματιά σε έναν από τους θρύλους της σύγχρονης μουσικής, ο οποίος παρέμεινε αινιγματικός, παρά το γεγονός ότι η ζωή του ήταν πάντοτε εκτεθειμένη στα φώτα της δημοσιότητας.

Ο φακός του Benson απαθανατίζει το απόγειο των Beatles, τις δύσκολες μέρες της δεκαετίας του 1970, με σκηνές από το στούντιο όπου ηχογραφούσε με τη σύζυγό του Λίντα και το συγκρότημά τους Wings, και τέλος την ήσυχη, ειδυλλιακή ζωή στο αγρόκτημα στο Ηνωμένο Βασίλειο στα ’90s, μια ομαλή προσγείωση έπειτα από χρόνια υψηλών πτήσεων. Μια συλλεκτική έκδοση για λίγους και φανατικούς.

INFO
Κυκλοφορεί σε Collector’s Edition (No 101–700) με υπογεγραμμένα αντίτυπα και Art Editions (No 1–100) μέσα σε κόκκινη θήκη πλέξιγκλας. 127 σελ., 600 ευρώ. taschen.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή