Ο Μίκυ Μάους βρίσκεται στις Σπέτσες

Ο Μίκυ Μάους βρίσκεται στις Σπέτσες

Ο Γάλλος ζωγράφος Μπενουά Παρέ «προσκαλεί» ήρωες των κόμικς στα νησιά μας, σε έκθεση στις Σπέτσες.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το poseidonion grand hotel στις Σπέτσες, με ιστορία 108 χρόνων, έχει υποδεχθεί πολλούς διάσημους επισκέπτες. Όμως οι φετινοί του ένοικοι ξεπερνούν σε δημοτικότητα και λάμψη κάθε άλλον και είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι από μικρούς και μεγάλους.

Ο Τεντέν συνομιλεί με τη Μίνι Μάους σε ένα από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου, η Μπέτι Μπου χαιρετά τον Σούπερμαν που κόβει βόλτες στον αέρα, ενώ ο Ντόναλντ κοιτάζει προς την πλευρά του Αστερίξ και του Οβελίξ στον δρόμο.

Ο Μπενουά Παρέ αποτυπώνει με χαρούμενα πλακάτα χρώματα και ποπ ύφος λιμανάκια, σοκάκια και οικισμούς των νησιών του Αργοσαρωνικού, προσθέτοντας στα κάδρα του ήρωες κλασικών κόμικς – κυρίως της βελγικής σχολής.

«Η επιλογή των θεμάτων ξεκινά από τον θαυμασμό μου για την ομορφιά των νησιών αυτών, όπου το ελληνικό φως γιορτάζει, και προσπάθησα να τα αποδώσω με τη δική μου χαρακτηριστική τεχνοτροπία». Ο Γάλλος ζωγράφος, που μένει μόνιμα στην Ελλάδα από το 1981, εξηγεί πως μεγάλωσε με την κουλτούρα των κόμικς, γι’ αυτό και τα εντάσσει στη ζωγραφική του, που είναι ούτως ή άλλως επηρεασμένη από την ποπ αρτ αισθητική. «Με ενδιαφέρει πολύ να κρατήσω ζωντανό το παιδί μέσα μου, τη φρεσκάδα και τη διάθεση για συνεχείς εξερευνήσεις και ανακαλύψεις».

INFO
Η έκθεση με τα έργα του Μπενουά Παρέ θα διαρκέσει από 2 έως 11/09 στην Kapopoulos Fine Arts Spetses Gallery: Ντάπια, Σπέτσες, kapopoulosart.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή