Για να κατανοήσετε τη Gen Z, πρέπει να πάτε σε αυτό το φεστιβάλ

Για να κατανοήσετε τη Gen Z, πρέπει να πάτε σε αυτό το φεστιβάλ

Ογδόντα ταινίες με οικουμενικές θεματολογίες που απασχολούν τη Γενιά Ζ της Γηραιάς Ηπείρου, στο φεστιβάλ Petit Plan: Europa

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

θυμαμαι ενα μεμε με τον Στιβ Μπουσέμι να ρωτάει: «Ηοw do you do, fellow kids» (Πώς πάει, παιδιά;). Στις ταινίες μικρού μήκους αυτό το ερώτημα, που μοιάζει σαν να το λέει κάποιος θείος που κάθεται με τη νεολαία, δεν ισχύει. Αντιθέτως, πιάνουν τον παλμό του σήμερα και συνήθως μένουν στην άκρη διδακτισμοί και ηθικά προτάγματα. Η ομάδα του Petit Plan, μιας δράσης που φιλοδοξεί να καλλιεργήσει την κοινωνική ευαισθητοποίηση των λυκειόπαιδων μέσα από τον κινηματογράφο, προσεγγίζει το σινεμά με παρόμοιο τρόπο και το μοιράζεται με το κοινό της Αθήνας μέσα από το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους, που επιστρέφει για τέταρτη χρονιά.

Στο φετινό Petit Plan: Europa ΙV θα προβληθούν ογδόντα ταινίες απ’ όλη την Ευρώπη. Πρόσφυγες που μαχαιρώνονται σε ξένες χώρες και διαπιστώνουν πως δεν έχουν καρδιά, γιατί την άφησαν πίσω στην πατρογονική εστία (Home of the heart, της Σάρα Σεϊντάν), ιστορίες γυναικείας αλληλεγγύης στο Βέλγιο (Medusa, της Αμέλια Νανί), μια τελετή βράβευσης για το καλύτερο καθεστώς στον κόσμο (Corruption on Earth, του Ομίντ Μιρνούρ), σχόλια για τη σεξουαλικοποίηση της βιομηχανίας των νυχτερινών κέντρων (Malevolence, της Γιουτζίνια Χάμιλτον) σχηματίζουν μια μικρή εικόνα για το φετινό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει πολλές θεματολογίες, όπως η συμπεριληπτικότητα, ο πόλεμος και οι συνέπειές του και οι ανισότητες στην καθημερινή εφαρμογή τους.

INFO -> Aπό 16 έως 20/10, Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Ελληνοαμερικανική Ένωση. Είσοδος ελεύθερη. Αναλυτικό πρόγραμμα στο petitplan.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT