Κι όμως, η μυρωδιά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έγινε άρωμα

Κι όμως, η μυρωδιά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έγινε άρωμα

Αγοράσατε καινούργιο αυτοκίνητο και σας λείπει η μυρωδιά του παλιού; Τη λύση τη δίνει το αρωματικό αυτοκινήτου «Old Car Smell» – δείγματα διανέμονται δωρεάν έως τις 17 Δεκεμβρίου

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να και κάτι που δεν το περιμέναμε, ενώ θα έπρεπε. Σε λίγο καιρό αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα αρωματικό αυτοκινήτου, ειδικά φτιαγμένο για να καλύπτει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του εσωτερικού των νέων οχημάτων. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι δε θα μυρίζει έλατο, πεύκο ή μπουκέτο ανοιξιάτικων λουλουδιών, αλλά θα αναδίδει την οικεία μυρωδιά των παλιών, μεταχειρισμένων αμαξιών.

Υπάρχει λόγος γι’ αυτό: Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού σάιτ Scrap Car Comparison, το οποίο βοηθάει τους κατοίκους της γηραιάς Αλβιόνας να αποσύρουν το παλιό τους αυτοκίνητο στην πιο συμφέρουσα για την τσέπη τους τιμή, υπάρχουν εκατομμύρια οδηγοί που δε συμπαθούν τη φρέσκια οσμή των πλαστικών και των συγκολλητικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του εσωτερικού των οχημάτων. 

Μάλιστα, η συγκεκριμένη οσμή, όταν είναι έντονη, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πονοκέφαλο ή αδιαθεσία. Γιατί, λοιπόν, να μην την καλύψουν με εκείνη που, συν τοις άλλοις, θα τους κάνει να νιώθουν «σαν στο παλιό τους αμάξι»;

Μία αναπάντεχη στατιστική

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η έρευνα διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος τον Σεπτέμβριο και έλαβαν μέρος σε αυτή 1.507 οδηγοί. Το 6% εξ αυτών δήλωσε ότι «αντιπαθεί» τη μυρωδιά του καινούργιου αυτοκινήτου, κάτι που εκτιμάται ότι ισοδυναμεί σε κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια Βρετανούς. 

Αυτή η έρευνα οδήγησε το σάιτ Scrap Car Comparison να απευθυνθεί στην εταιρεία EcoScent για τη δημιουργία και το λανσάρισμα του αρωματικού αυτοκινήτου με τίτλο Old Car Smell. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός «ανακουφιστικού αρώματος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου», με νότες από βόλτα με σκύλο που κυλίστηκε στη λασπουριά, κατανάλωση τζανκ φουντ εντός του αμαξιού και αντηλιακού το οποίο «ξεβράστηκε» στα καθίσματα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Το συγκεκριμένο αρωματικό αυτοκινήτου έχει και μια παρηγορητική δράση: Ανακουφίζει εκείνους που, παρά τη χαρά τους για την απόκτηση ενός νέου αμαξιού, στενοχωριούνται που θα πρέπει να αποχωριστούν το παλιό. Κι αυτό είναι κάτι το μάλλον σπουδαίο, καθώς περισσότεροι από 1 στους 6 οδηγούς που πήραν μέρος στην ίδια έρευνα ανέφεραν τη γνώριμη μυρωδιά του (παλιού) αυτοκινήτου τους ως ένα από τα πιο αγαπημένα τους πράγματα σε αυτό.

Το Old Car Smell δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στην αγορά (θα κυκλοφορήσει εντός του 2024), αλλά κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εγγραφεί στη σχετική ηλεκτρονική λίστα που θα βρει στο σάιτ Scrap Car Comparison, για να διεκδικήσει ένα δωρεάν δείγμα του (η λίστα θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή