Good Job Nicky: «Στο συρτάρι μου έχω 1.570 τραγούδια»

Good Job Nicky: «Στο συρτάρι μου έχω 1.570 τραγούδια»

Γράφει ασταμάτητα, ονειρεύεται μια μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό – ο 28χρονος μουσικός με τους διάσημους γονείς διαγράφει τη δική του πορεία και μας κάλεσε στα επερχόμενα live του να το διαπιστώσουμε

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Good Job Nicky μπήκε πριν από τρία χρόνια σαν σίφουνας στη μουσική, προκαλώντας πανικό στις ψηφιακές πλατφόρμες με τις φωνητικές του ικανότητες και τα διεθνών προδιαγραφών αγγλόφωνα κομμάτια του. Σήμερα συνεχίζει να υπηρετεί την καλή πλευρά της ποπ, με μια σαρωτική ενέργεια, που μόνο αν βρεθείς σε live του μπορείς να καταλάβεις. 

Νικόλα, πότε λες στον εαυτό σου «Good Job»;

Εξαρχής μου είπα «Good Job», εξ ου και το Good Job Nicky. Ήταν ενθαρρυντικό να πω πρώτα εγώ το μπράβο στον εαυτό μου για όσα έχω να δώσω μουσικά. Στην πορεία ήταν συγκινητικό που έλαβα και το μπράβο του κόσμου. Δεν διστάζω να με επιβραβεύω με κάθε αφορμή. Όταν τελειώνω μια προπόνηση στο γυμναστήριο, όταν μου επιτρέπω να είμαι ευάλωτος, όταν γράφω ένα καινούργιο τραγούδι που είναι όχι απαραίτητα καλό, αλλά τουλάχιστον ειλικρινές.

Πόσα τραγούδια έχεις γράψει;

Γράφω από τα 16 και είμαι 28. Στο συρτάρι μου τώρα πρέπει να έχω γύρω στα 1.570 τραγούδια. 

Τι θες να νιώθουμε ακούγοντάς τα;

Όσο πιο ευάλωτος νιώθεις, τόσο καλύτερα ακούς τα τραγούδια μου. Θέλω στους ακροατές μου να κάνω δώρο αυτό το συναίσθημα της ευαλωτότητας, που είναι πολύ χρήσιμο, αν θες να είσαι ο εαυτός σου. 

Good Job Nicky: «Στο συρτάρι μου έχω 1.570 τραγούδια»-1

Στον εαυτό σου κάνεις δώρα;

Το δώρο που σκέφτομαι να μου κάνω τώρα είναι να φύγω στο εξωτερικό. Θέλω πολύ να ανοίξω τα φτερά μου έξω, γιατί, κακά τα ψέματα, η αγγλόφωνη σκηνή στην Ελλάδα είναι περιορισμένη. Είμαι σε φάση που το προγραμματίζω με την εταιρεία μου, την Cobalt, δεν το ονειρεύομαι απλώς. Ο στόχος είναι ένα Γκράμι, το όνειρο επτά! 

Πολύ σίγουρος ακούγεσαι.

Αν δεν ένιωθα σίγουρος γι’ αυτό που κάνω, θα έκανα κάτι άλλο. Είναι αποτέλεσμα εσωτερικού διαλόγου η σιγουριά μου. Είμαι της λογικής «ό,τι σκεφτείς θα σου έρθει».

Έχεις κι άλλα μότο;

«Σιγανά και ταπεινά πατώ στη γη». Το κόλλησα από τη μητέρα μου αυτό (σ.σ. τη Σοφία Αλιμπέρτη). Εμπιστεύομαι απεριόριστα την κρίση της. Είναι πάντα η πρώτη που θα ακούσει ένα καινούργιο μου τραγούδι. 

Ο Γιάννης Πάριος τι λέει όταν σε ακούει;

Ο πατέρας μου είναι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Του είναι δύσκολο να με ακούει να τραγουδάω χωρίς να κλαίει 28 χιλιάδες λεπτά! Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έρχεται πια στις συναυλίες μου. Δεν αντέχει. Κλαίει ασταμάτητα. 

Good Job Nicky: «Στο συρτάρι μου έχω 1.570 τραγούδια»-2

Τι συζητάς μαζί του;

Κάνουμε ταξιδιάρικες κουβέντες. Είναι τζάμπα γνώση όταν σου μιλάει. Η μουσική μάς έφερε πιο κοντά. Όχι ως πατέρα με γιο, αλλά ως άντρα προς άντρα. Καταλαβαινόμαστε καλύτερα πια. Για μένα ποτέ δεν υπήρξε θέμα σύγκρισης. Άλλος ο δρόμος του, άλλος ο δικός μου. Ξέρεις, θέλω κι εγώ πολύ να γίνω πατέρας. Και μάλιστα πολύ άμεσα.

Σπάνιο να το ακούς από 28άρη.

Θα έκανα παιδί σήμερα, αν μπορούσα. Θέλω τρία, ιδανικά. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι είχα καλούς γονείς. Με συγκινεί αυτή η μορφή αγάπης. Για μένα τα παιδιά είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ανθρωπότητας. 

«Θα έκανα παιδί σήμερα, αν μπορούσα. Θέλω τρία, ιδανικά. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι είχα καλούς γονείς. Με συγκινεί αυτή η μορφή αγάπης». 

Με το κοινό σου πώς τα πας;

Σαν οικογένεια τους βλέπω. Με ακούνε από 6 μέχρι 76 ετών! Τις προάλλες ήρθε στο live μια κυρία, εβδομηντάρα. Μου λέει: «Είμαι φαν σου κι έφερα και τον εγγονό μου να σε ακούσει»! Έχω και στο εξωτερικό αρκετούς φαν. Σκέψου, τις προάλλες, με αναγνώρισε ένας Δανός σε ένα ονλάιν παιχνίδι! 

Πώς αποφορτίζεσαι;

Μπασκετάκι και ατελείωτο gaming.  

Μια γεύση από τα live σου στο Gazarte;

Θα ακούσετε σίγουρα το νέο τραγούδι που έβγαλα με την Ευαγγελία, το Video Tape. Γράψαμε ιστορία, είμαστε οι πρώτοι Έλληνες καλλιτέχνες που μπήκαμε στο New Music Friday Worldwide του Spotify, μια σημαντική παγκόσμια λίστα. Δεν αποκαλύπτω περισσότερα. Να έρθετε να μας δείτε! 

O Good Job Nicky live στο Roof Stage του Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι, τηλ. 210-3460347). Παρασκευές 22 & 29/12, στις 22.15. Προπώληση: more.com / Το νέο του τραγούδι, Video Tape, με την Ευαγγελία κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή