Μια ωδή στην ελευθερία του έρωτα

Μια ωδή στην ελευθερία του έρωτα

Η νέα συλλογή του brand Ode to Socks εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ονειρεύτηκα χθες βράδυ ότι χόρευα και ήμουν ελεύθερη και αυτόφωτη. Σαν τα μικρά αστέρια στο ταβάνι του παιδικού μου δωματίου. Χόρευα και ήταν όλα εκεί». Αυτό το καλωσόρισμα στο σάιτ του Ode to Socks, που θυμίζει την ελευθερία που είχαμε ως παιδιά, μοιάζει να δίνει τον τόνο της χειμερινής συλλογής του brand.

Η έμπνευση προέρχεται από ένα όχι και τόσο προβεβλημένο κομμάτι της ελληνικής μυθολογίας. «Στα σχέδια της συλλογής υπάρχουν διάφορες απεικονίσεις του θεού Πάνα –που ήταν συνυφασμένος με την πανίδα της φύσης και την ελευθεριότητα του ατόμου– και των Νυμφών, οι οποίες συμβολίζουν τη γυναικεία ενδυνάμωση», εξηγεί η ιδρύτρια του brand Ξένια Βανικιώτη.

Φούτερ με τις φιγούρες των Νυμφών και το μήνυμα του coming out, κορμάκια, κάλτσες με σύμβολα του θεού Πάνα, στέκες και scrunchies μαλλιών με μοτίβα που γιορτάζουν την ελευθερία στη ζωή, στην έκφραση, στη σκέψη και στον έρωτα. Όχι μόνο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά και για όλη την υπόλοιπη χρονιά. «Γι’ αυτό και επέλεξα τις συγκεκριμένες θεότητες, εκφράζοντας μέσα από αυτές νοοτροπίες που βελτιώνουν τον καθένα και την καθεμία από μας. Είναι ένας τρόπος για να νιώσει το άτομο που τα φοράει πως δεν πρέπει να έχει δεύτερες σκέψεις για το αν θα το κρίνει κάποιος γι’ αυτό που είναι και να ντύνεται χωρίς στερεότυπα», σημειώνει.

Η νέα συλλογή του brand είναι διαθέσιμη στο φυσικό κατάστημα (Ζωοδόχου Πηγής 43, Εξάρχεια) και ηλεκτρονικά στο odetosocks.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT