6 ρομαντικές ταινίες και σειρές που μπορείτε να δείτε στο Netflix

6 ρομαντικές ταινίες και σειρές που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Με αφορμή τη μίνι σειρά που έχει κάνει να παραμιλούν κοινό και κριτικοί, One Day, μια επιλογή από ταινίες και σειρές που πραγματεύονται τον έρωτα χωρίς να γλιστρήσουν σε ανόητα κλισέ

4' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το One Day, η νέα σειρά του Netflix από τη μέρα που ξεκίνησε να προβάλλεται στο Netflix έχει εκτοξευθεί στην πρώτη θέση των κατατάξεων και αυτό γιατί δεν πρόκειται για άλλο ένα ρομαντικό μελόδραμα, αλλά, αντιθέτως, μια σύγχρονη σπουδή στην πραγματική αγάπη, χωρίς πυροτεχνήματα ή φιοριτούρες, απ’ αυτές που συναντάς μια φορά στη ζωή σου και θα σε συντροφεύουν για πάντα. 

Με πολυεπίπεδους χαρακτήρες και εξαιρετικά καυστικό χιούμορ, μας θυμίζει ότι η ζωή είναι κωμική, τραγική, απρόβλεπτη και συναρπαστική.

Αφού καταβροχθίσουμε τα 10 επεισόδια, βουτάμε στα βαθιά νερά του Netflix ώστε να ξετρυπώσουμε μερικές από τις καλύτερες ταινίες και σειρές που πραγματεύονται τον έρωτα. 

Lovesick (2014-2018)

Στην ξεκαρδιστική σειρά που μέτρησε τρεις σεζόν και ολοκληρώθηκε το 2018. Πρωταγωνιστεί ο Τζόνι Φλιν, ένας αδέξιος κάπως αδαής μιλένιαλ, που ανακαλύπτει πως έχει ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, και η γιατρός που τον παρακολουθεί, τον υποχρεώνει να επικοινωνήσει με όλες τις γυναίκες που έχει κάνει σεξ. Αυτό το παιχνίδι με το παρελθόν θα τον οδηγήσει σε διαφορετικά ευτράπελα, αλλά αυτές οι κωμικές καταστάσεις δρουν κυρίως ως αντιπερισπασμός στο πιο ουσιαστικό θέμα της σειράς: αυτό του ανεπίδοτου έρωτα, ή μάλλον το πώς μπορείς να βρεις τον τρόπο να μετατρέψεις μια φιλία σε έρωτα, γνωρίζοντας ότι η τύχη μάλλον δεν ευνοεί του τολμηρούς, ειδικά αν έχεις επίγνωση πως το σκορ σου στην κατάκτηση του Άλλου δεν είναι υπέρ σου. 

Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ (2022)

Το εξαιρετικά τολμηρό μυθιστόρημα του Ντ. Χ. Λόρενς ξαναμεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2022, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή το Έμα Λουίζ Κορίν (αυτοπροσδιορίζεται ως μη-δυαδικό άτομο), την οποία γνωρίσαμε ως Νταϊάνα στο The Crown. Με φόντο την πάντοτε συννεφιασμένη και μουντή αγγλική επαρχία, η κεντρική ηρωίδα, αποκομμένη από τον ολοένα και ψυχρότερο λόρδο σύζυγό της, ξεκινάει μια παθιασμένη ερωτική σχέση με τον θυροφύλακα του αχανούς κτήματος της αριστοκρατικής οικογένειας. Το Κορίν, που βραβεύτηκε στις Χρυσές Σφαίρες για το ρόλο του ως Νταϊάνα, μας κρατάει καρφωμένους στο γυαλί. Την προσήλωσή μας βοηθά και ο αισθησιασμός των ερωτικών σκηνών, οι οποίες σ’αυτήν την μεταφορά του αρχικά απαγορευμένου μυθιστορήματος του 1928, ποτίζονται από τα λιγότερο συντηρητικά ήθη του εικοστού πρώτου αιώνα προσδίδοντας στην ταινία μια πιο φεμινιστική ματιά. 

Easy (2016-2019)

Μοναδική στο είδος της, η τρομερά σύγχρονη σειρά Easy, που μας συντρόφευσε για τρεις σεζόν, πραγματεύεται τις ερωτικές ζωές παραπάνω από 10 χαρακτήρων που υποδύονται πολλοί αξιόλογοι ηθοποιοί που είναι λιγότερο ή περισσότερο αναγνωρίσιμοι. Κάποιοι απ’ αυτούς τους ήρωες που ενσαρκώνουν γνωρίζονται, άλλοι συναντιούνται τυχαία. Και λέγοντας τυχαία, τι είναι αυτό που ορίζει τη ζωή μας, αν δεν είναι τα γυρίσματα της τύχης; Μαθαίνουμε ποτέ πραγματικά τον Άλλον; Πώς ένας γάμος γίνεται «ανοιχτός»; Γιατί μια σεξεργάτρια ζητάει συντροφικότητα; Τι σημαίνει να είσαι ινφλουένσερ αλλά να έχεις περάσει παραδίπλα απ’ τον έρωτα; Αποφασίζουμε αν θα κάνουμε παιδιά λόγω έρωτα ή από φόβο ότι θα πεθάνουμε; Όχι, το easy δεν απαντάει σχεδόν σε καμία ερώτηση, αλλά μας δίνει έναν χάρτη με στόχο να χαθούμε στο μυαλό μας ώστε να βρούμε το δικό μας δρόμο, περπατημένο ή μη, κανείς δεν κρίνει. 

Persuasion (2022)

Το κλασικό και πιθανώς πιο ενδοσκοπικό μυθιστόρημα της Τζέιν Ώστιν, Persuasion, έρχεται αυτή τη φορά στη μικρή οθόνη, διχάζοντας κριτικούς, οι οποίοι του προσάπτουν στη σκηνοθέτιδα ότι με την μοντέρνα ματιά της σπιλώνει την κληρονομιά της σπουδαίας Αγγλίδας συγγραφέως. Ωστόσο, με το ύφος της προσδίδει μια πιο φρέσκια εκδοχή της ιστορίας της Ανν Έλιοτ η οποία, στα 27 της, θεωρούμενη γεροντοκόρη, ξαναβρίσκει τον παλιό της έρωτα και καλείται να πάρει μια απόφαση σχετικά με το μέλλον της. Η Ντακότα Τζόνσον, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κερδίζει τον θεατή με την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό της, και η σκηνοθετική απόφαση να κοιτάζει το φακό όσο μονολογεί είναι μια ευθεία αναφορά στην Fleebag, την σπουδαία βρετανική σειρά που έμαθε στις οκνηρές καρδιές μας να τολμούν να αψηφούν τους νόμους του έρωτα. 

Feel good (2020-2021)

Το Μέι Μάρτιν, που αυτοπροσδιορίστηκε ως μη-δυαδικό άτομο πριν λίγο καιρό, βρίσκεται πίσω από την ανατρεπτική τραγικωμωδία Feel Good, που ολοκληρώθηκε το 2021. Αν την μνημονεύουμε μέχρι σήμερα, είναι για την οξεία ματιά της γύρω από το ζήτημα του φύλου, της ομοφυλοφιλίας και της κατάχρησης. Στη σειρά, που έχει δύο σεζόν, το Μέι Μάρτιν υποδύεται ένα stand-up κωμικό που παλεύει να βρει τη φωνή του ενώ αναζητά να αγαπηθεί από κάποιον που μπορεί να αγκαλιάσει τις εξαιρετικά σκοτεινές πτυχές του. Ενώ το σόου του Μέι είναι σχεδόν ξεκαρδιστικό, επιβεβαιώνει τη θέση ότι η κωμωδία προέρχεται πολύ συχνά από ένα κρυφό τραύμα. Πόσα μπορεί να αποκαλύψει το Μέι για τον εαυτό του και παρ’όλα αυτά να αγαπηθεί ολόκληρο; 

Maestro (2023)

Το Maestro, η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Μπράντλεϊ Κούπερ μετά το Ένα αστέρι γεννιέται, είναι ένα περίπλοκο κομψοτέχνημα που αξίζει την προσοχή μας. Η ζωή του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, του σπουδαίου μαέστρου (1918-1990) δεν είναι μια ευθεία γραμμή και αυτό το μοτίβο ακολουθεί και ο φιλόδοξος Κούπερ: ο Μπέρνσταϊν, ίσως ο πιο δημοφιλής μαέστρος όλων των εποχών, είχε μια πληθωρική προσωπικότητα που του επέτρεψε να λάμψει στη Νέα Υόρκη του περασμένου αιώνα. Η ταινία κινείται γύρω από την τροχιά της πολυεπίπεδης σχέσης του με την ηθοποιό Φελίσια Μοντεαλέγκρε, η οποία γνωρίζει την ομοφυλοφιλία του συζύγου της. Χωρίς να κρίνει, μας ξεδιπλώνει μια πλούσια ζωή στην οποία το ταλέντο του Λένι πάει χέρι-χέρι με μια φλόγα, δημιουργίας, έρωτα, σεξουαλικής έλξης και μας προσκαλεί να κατανοήσουμε, και αν γίνεται, να συγχωρήσουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή