Κοκτέιλ από τη Σάμο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αχ, αυτά τα γλυκά σαμιώτικα κρασιά από το λευκό Μοσχάτο a petits grains που καλλιεργείται στις ιστορικές πεζούλες της Σάμου! Μοσχοβολάνε φρέσκο σταφύλι, παλιό εκατόφυλλο τριαντάφυλλο κι άνθη πορτοκαλιάς! Φέτος, ο ΕΟΣ Σάμου μάς προτείνει να απολαύσουμε το εξαιρετικό κρασί Samos Vin Doux  σε δροσερά κοκτέιλ, δίνοντας ξεχωριστά χρώματα και αρώματα στις καλοκαιρινές νύχτες.

Ginger Wine

100ml SAMOS Vin Doux 

50ml Ginger ale

Ένα κομμάτι φρέσκο λάιμ

Σε ένα highball ποτήρι βάζουμε παγάκια και το Vin Doux. Απογεμίζουμε με παγωμένο ginger ale. Γαρνίρουμε με ένα κομμάτι lime.

Samos breeze

120ml SAMOS Vin Doux

80ml χυμός μάνγκο

10ml χυμός λεμόνι

φρέσκα φύλλα δυόσμου

Ρίχνουμε το Samos Vin Doux σε ένα ποτήρι collins γεμάτο πάγο και προσθέτουμε τον χυμό μάνγκο και λεμονιού. Συμπληρώνουμε φρέσκα φύλλα δυόσμου και  σερβίρουμε.

Samos Screwdriver

100ml SAMOS Vin Doux

50ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι

Μια φέτα πορτοκάλι

Ρίχνουμε το Samos Vin Doux και τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι σε ποτήρι highball. Ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι.

Melon Smoothie

100ml SAMOS Vin Doux

50gr πεπόνι

10ml χυμός λεμόνι

Μία φέτα πεπόνι

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε δυνατό ηλεκτρικό μπλέντερ και προσθέτουμε ένα ποτήρι τριμμένο πάγο. Χτυπάμε καλά ώστε να γίνει το μείγμα κρεμώδες και σερβίρουμε σε ποτήρι του κοκτέιλ.

info

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι είναι μοναδικοί στη γεύση και την ποιότητά τους, καθώς συγκεντρώνουν όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. 

Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου), Μοσχάτο Άσπρο και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων. 

Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προδιαθέτουν για ταξίδια γεύσεων, συνοδεύοντας ιδανικά διάφορα πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα, καθώς και επιδόρπια. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή