Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: 140 εκλεκτά ελληνικά προϊόντα για να βάλουμε κάτω από το δέντρο μας

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: 140 εκλεκτά ελληνικά προϊόντα για να βάλουμε κάτω από το δέντρο μας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

140 γαστρονομικά δώρα, ξεχωριστές γεύσεις κι ενδιαφέρουσες εκδόσεις που ένας «Γαστρονόμος» θα ήθελε να βρει κάτω από το δέντρο του.

Για πρώτη φορά, μια μεγάλη έρευνα για τα «γαλαζοαίματα» τυριά της πατρίδας μας, δηλαδή ελληνικά τυριά που παράγονται από αμιγές γάλα αυτόχθονων φυλών ζώων. Μια γαστρονομική προσέγγιση σε ένα ζήτημα με σοβαρές προεκτάσεις όπως είναι η περιφρούρηση της φυσικής κληρονομιάς μας.

Ακόμα, δύο ρεπορτάζ-βούτυρο στο ψωμί μας: το αυθεντικό, limited edition βούτυρο Κερκύρας συναντά στις σελίδες μας 6 αξιόλογες εκδόσεις για το ψωμί, για να ζυμώνουμε προζυμένια καρβέλια ινσταγκραμικά.

Διαβάστε μονορούφι: οι μανταρινώνες του Κάμπου Χίου και η ιστορία τους.

Κολλάμε με πέντε μέλια αριστοτεχνικά, τα καλύτερα ανάμεσα στα καλύτερα που δοκιμάσαμε τυφλά. Ταξιδεύουμε στα Γιάννενα σε μια παλιά, αρτιζανάλ μαχαιροποιία που αναβιώνει την 80 ετών οικογενειακή ιστορία της, και γνωρίζουμε τη Φιλεντέμ, μια εταιρεία που φιλοδοξεί να μας μάθει να τρώμε όπως στις αρχές του περασμένου αιώνα!

Φτιάχνουμε λίστα για ψώνια με προϊόντα δοκιμασμένα από τις συντάκτριες του «Γαστρονόμου», και μαζί, 30 διευθύνσεις για νόστιμα και γιορτινά γλυκά.

Επίσης ξαναδοκιμάζουμε στον τόπο τους τις εκλεκτές Νάουσες του νεαρού οινοποιού Κωστή Δαλαμάρα, αλλά και τα καινά δαιμόνια που προτείνει ο σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης: κρασιά που βρήκαν μιμητές, έγιναν τάση, κι άλλαξαν προς το καλύτερο τον ρου του ελληνικού αμπελώνα.

Στον Γαστρονόμο των Χριστουγέννων, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου με την Καθημερινή.

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: 140 εκλεκτά ελληνικά προϊόντα για να βάλουμε κάτω από το δέντρο μας-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή