Αυτή την Παρασκευή με την «Κ»: Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τα πιο νόστιμα γιορτινά ψωμιά

Η φετινή βασιλόπιτα του Γαστρονόμου, με την υπογραφή του ζαχαροπλάστη Σπύρου Πεδιαδιτάκη, μοσχοβολά μανταρίνια και κάστανα, φτιάχνεται εύκολα και θα εξαφανιστεί σε χρόνο ρεκόρ!
Δεν θα είναι το μοναδικό ζύμωμα όμως που θα γίνει στις κουζίνες μας: Stollen, ζαφοριαστά σκανδιναβικά τσουρεκάκια lussekatter, ιταλιάνικο panettone, βουτυράτο kugelhopf σαν μπριός, σουηδικό στεφάνι με ρολά κανέλας, βενετσιάνικο gubana friulana αλλά και γαλλικό pain d’ epices με μπαχάρια και μέλι, θα γλυκάνουν τις μέρες μας και θα νοστιμίσουν τα πρωινά και απογευματινά μας σνακ.
Γεμάτα με τα διαχρονικά σύμβολα ευτυχίας, τύχης και ευημερίας, τους ξηρούς καρπούς και τα ξερά φρούτα, τα γιορτινά ψωμιά της Ευρώπης όπως τα δικά μας χριστόψωμα και οι βασιλόπιτες, ζωντανεύουν τις παραδόσεις των κοντινών μας λαών για ελπίδα και καλοτυχία.
Φέτος θα ζυμώνουμε και θα απολαμβάνουμε παρέα!
Ο Πρωτοχρονιάτικος Γαστρονόμος, κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, με την Καθημερινή της Κυριακής.